«

»

TBL Grup: Construim Romania!

Share

 

 Total Business Land (in prezent, TBL Grup) s-a infiintat in 2015, atingand, in cei 8 ani si jumatate de crestere continua, performanta de a construi o echipa de 870 de oameni, specialisti in domenii multidisciplinare, 17 birouri teritoriale, proiecte in toate judetele tarii si un portofoliu impresionant de clienti publici si privati.

Sub deviza „Construim Romania”, TBL Grup isi propune sa contribuie la construirea si modernizarea tarii printr-un spectru larg de activitati: topografie si cadastru, consultanta de mediu, studii, avize, logistica arheologica, urbanism, proiectare si executie lucrari de infrastructura si constructii civile, servicii complete privind accesarea de fonduri europene, IT si dezvoltarea de aplicatii pentru digitalizarea institutiilor.

 

O parte din dinamica activitatii Grupului o ilustram in cele ce urmeaza:

 

  1. Lucrari de executie: Autostrada A7 („Moldova”), Ploiesti – Buzau, lotul 1

Lucrarea de executie in care TBL Grup este implicat ca subcontractor al Asocierii Impresa Pizzarotti – Retter are ca obiect Autostrada Ploiesti – Buzau, lotul 1, cuprins intre localitatile Dumbrava si Mizil, pe o lungime de 21 km. TBL Grup se ocupa in prezent de sectorul 5 al lotului 1 – respectiv de o portiune de 5,5 km, intre km 15+500 si 21+000.

Pe langa executia propriu-zisa a terasamentelor, TBL Grup s-a implicat si in procesul de autorizare a celor 4 gropi de imprumut pentru lotul 1, a realizat studiul topografic, studiul geotehnic, a oferit suport pentru exproprieri si pentru organizarea principala de santier; totodata, TBL Grup asigura furnizarea de material granular necesar pentru lucrarile de pe intreg lotul. La nivelul executiei, s-au realizat procedurile de pichetare detaliata a drumului, de curatare a terenului, de decapare si depozitare a pamantului vegetal si sunt in curs de finalizare straturile de umplutura si asternerea pernei de balast. S-au facut progrese si in executia celor 3 podete de pe sectorul 5 al lotului 1.

Foto 1: Autostrada A7, Lot 1 – Lucrari de executie a podetelor, august 2023

 

  1. Departamentul de Topografie, Cadastru, Dezvoltare teritoriala

Pe langa cele peste 300 de proiecte de cadastru sistematic sectorial si general si peste 100 de proiecte de cadastru sporadic, Departamentul de Dezvoltare teritoriala, Topografie si Cadastru al TBL Grup este implicat, cu expertiza sa, in proiectele de infrastructura mare: Autostrada Brasov – Bacau (164 km), Drum Expres Bacau – Piatra Neamt (60 km) si Autostrada Timisoara – Moravita (60 km), desfasurand urmatoarele lucrari de specialitate pentru Search Corporation: elaborare Studiu de Fezabilitate si Proiect Tehnic de Executie, ridicare topografica pe coridorul indicat de beneficiar, inclusiv obtinere aviz OCPI; servicii de intocmire studiu privind ocuparea terenurilor, inclusiv obtinere aviz OCPI.

Echipa de topografi a TBL Grup este de asemenea implicata in proiecte de modernizare a strazilor si documentatii de urbanism in care este necesara expertiza topografica: modernizarea strazilor Alcala de Henares, Albac, Garda si Dragasani din Municipiul Alba Iulia; intocmire documentatii in vederea exproprierii unor terenuri/suprafete afectate de modernizarea acestor strazi; ridicari topografice necesare in cadrul elaborarii Planurilor de Urbanism Zonal pentru construirea arterei ocolitoare pe latura de sud-vest si a centurii ocolitoare pe latura de nord a Municipiului Alba Iulia; ridicare topografica pentru Proiectare drum de ocolire in partea de vest a Municipiului Sebes– faza Studiului de Fundamentare.

 

  1. Departamentul de Proiectare infrastructura rutiera de transport

Departamentul de Proiectare infrastructura rutiera de transport are capacitatea de a elabora documentatii necesare eliberarii avizelor solicitate prin certificatul de urbanism; documentatii tehnice pentru autorizatia de construire – DTAC; documentatia pentru organizarea executiei – DTOE pentru realizarea obiectivului de investitii; documentatii tehnico-economice, faza proiect tehnic, detalii de executie, caiete de sarcini, inclusiv documentatia financiara; proiecte de reabilitari si modernizari si infiintare de drumuri, proiectare si reabilitare poduri si pasaje; proiectare pentru obtinere avize DRDP, CNAIR, pentru lucrari in zona drumurilor nationale sau a autostrazilor, proiectare parcari si platforme, proiectare piste de biciclisti, proiectarea si amenajarea intersectiilor, proiectare trotuare.

 

  1. Departamentul de Constructii civile

Departamentul de Constructii civile al TBL Grup isi propune sa ofere solutii integrate si flexibile pentru orice tip de proiect de constructii – industrial, rezidential sau alte tipuri de proiecte personalizate. Acest departament realizeaza: executia constructiilor civile, industriale si agricole, intocmirea bugetelor, analiza costurilor, monitorizarea bugetelor, analiza si ofertarea licitatiilor publice, proiectarea si executia lucrarii, intocmirea ofertei tehnice, aprovizionarea cu materiale necesare executiei proiectelor, cautarea, contractarea si negocierea contractelor cu colaboratori, furnizori si beneficiari, management de proiect si consultanta, servicii de sanatate si siguranta in munca, dirigentie de santier, cost–control, intocmirea graficelor de executie, urmarirea lucrarilor de executie, selectarea subcontractorilor.

TBL Grup are in prezent in desfasurare proiectul Construire platforma betonata acoperita pentru biouscare in Comuna Vidra, Judetul Ilfov, proiectul avand ca beneficiar SC ECO SUD SA. Functiunea principala a constructiei este de biouscare deseuri, in acest scop constructia constand intr-o platforma de beton cu canale pe care se va depozita materialul supus acestui proces. Pentru buna functionare este necesara si amplasarea unui container cu functiunea de birouri ce va adaposti echipamentele de control.

 

  1. Proiectare si Arhitectura

Specialistii TBL Grup din Departamentul de Proiectare si Arhitectura sunt implicati in numeroase proiecte la nivel national. Se afla in desfasurare 4 proiecte de revitalizare si reactivare a parcurilor din Municipiul Oradea, a caror implementare va contribui la cresterea calitatii vietii locuitorilor orasului.

In cadrul proiectului de modernizare a Parcului Libertatii si amenajarilor din Lunca Crisului au fost propuse lucrari de interventie minim invazive pentru ameliorarea disfunctionalitatilor prin stabilirea unor zone care sa satisfaca nevoile locuitorilor in ce priveste spatiile verzi si petrecerea timpului liber. S-au avut in vedere si amenajarea unor locuri de joaca cu mai multe elemente inspirate din natura, crearea unui sistem de irigare pentru zonele de vegetatie din parc si dezafectarea unor constructii utilitare existente, toate acestea – cerinte fundamentale pentru modernizarea parcului. Se estimeaza un numar de minimum 500 de vizitatori/zi ce pot folosi zona pentru odihna, recreere sau studiu.

Foto 2: Randare grafica a Parcului Libertatii

 

  1. Consultanta de Mediu

Departamentul de Mediu are in derulare numeroase proiecte pentru obiective de infrastructura mare, constand in: consultanta si asistenta tehnica in coordonarea echipelor implicate in reglementarea de mediu, in elaborarea documentatiilor de gospodarire a apelor, studii privind rezilienta la schimbari climatice pentru autostrazi, drumuri expres, noduri rutiere; evaluare de impact de mediu pentru proiectul de reabilitare a caii ferate Craiova – Caransebes.

 

  1. Urbanism

Departamentul de Urbanism este implicat in lucrari de elaborare a Planurilor de Urbanism General si a Regulamentelor de Urbanism Local, elaborarea Planurilor de Urbanism Zonal pentru clienti din sectorul public si privat​, elaborare studii de fundamentare istorice, de mediu, studii sociale, economice si demografice​; proiecte de regenerare urbana, amenajari peisagistice, avand un portofoliu impresionant de proiecte realizate in intreaga tara.

Dintre proiectele aflate in curs de desfasurare se evidentiaza elaborarea Planului de Urbanism General al Municipiului Miercurea-Ciuc. TBL Grup va actualiza documentatia pentru planificarea teritoriala, inclusiv integrarea in sistemul de informatii geografice (GIS) pentru noul Plan Urbanistic General (PUG) al orasului. Actualizarea PUG este de o importanta majora pentru unitatea administrativa, stabilind directiile de dezvoltare pe termen mediu si lung in concordanta cu nevoile si aspiratiile locuitorilor. 

Foto 3: Primaria Miercurea-Ciuc. Conferinta de presa pentru lansarea lucrarilor de elaborare a PUG, august 2023

 

  1. Servicii de logistica arheologica pentru proiecte de infrastructura

Departamentul Patrimoniu ofera servicii de logistica arheologica prin utilaje necesare decaparilor mecanice si transportului de material rezultat, pentru proiecte de evaluare teoretica, diagnostic arheologic intruziv, supraveghere arheologica si cercetare arheologica preventiva, in domeniul infrastructurii rutiere, al infrastructurii de transport gaz, al celei de retele de apa si canalizare, precum si al infrastructurii de retele electrice si fibra optica.

Includem, de asemenea, servicii de delimitare si instituire a regimului de protectie pentru bunurile arheologice si zonele cu potential arheologic sau clasate in Lista Monumentelor Istorice (PUG/PUZ), precum si servicii de restaurare, protejare si conservare a tuturor tipurilor de obiective de patrimoniu cultural (rural, urban, national, UNESCO).

 

  1. Furnizare de materii prime pentru lucrari de infrastructura

TBL Grup a devenit unul dintre principalii furnizori de materii prime pentru marile lucrari de infrastructura din Romania: autostrazi, drumuri expres, cai ferate, imbunatatiri funciare, porturi si aeroporturi. Primul proiect in acest domeniu de activitate este Balastiera Lipanesti din Judetul Prahova, el fiind urmat de alte proiecte aflate in diferite stadii de executie.

 

  1. Consultanta pentru proiecte finantate din fonduri europene

Departamentul de Fonduri europene ofera pachete specializate pentru a facilita obtinerea finantarilor si implementarea de proiecte pentru entitati publice si private: identificarea surselor de finantare, analiza eligibilitatii beneficiarilor si a proiectelor, elaborare planuri de afaceri, analize economice si financiare, strategii de dezvoltare locale, elaborarea si depunerea documentatiei de finantare, asistenta dupa aprobarea proiectului, management de proiect – rapoarte financiare, asistenta in implementare.

In cadrul Departamentului de Consultanta pentru elaborarea proiectelor din fonduri guvernamentale si europene, TBL Grup a realizat proiecte pentru dotarea cu mobilier, materiale didactice si echipamente digitale a unitatilor de invatamant preuniversitar si a unitatilor conexe, dar si construirea si dezvoltarea unei retele de scoli verzi.

Specialistii nostri isi propun sa construiasca proiecte fezabile, atat pentru mediul privat cat si pentru autoritati publice, in domenii diverse, atat in cadrul Programului Operational Regional 2021-2027 cat si in celelalte programe, cu accent pe Fondul de Modernizare, Programul Dezvoltare Durabila, Programul Incluziune si Demnitate Sociala, Programul Tranzitie Justa.

 

Strategia TBL Grup este sa dezvolte acele directii de activitate in care exista o nevoie majora in Romania – cadastru general, proiectarea si executia de lucrari de constructii, infrastructura, imbunatatiri funciare, consultanta de mediu, digitalizare, logistica pentru arheologie si restaurarea patrimoniului, scrierea si implementarea proiectelor cu fonduri europene.

TBL Grup se defineste ca o comunitate de specialisti care si-au reunit priceperea si expertiza pentru a contribui la dezvoltarea Romaniei.

 

 

TBL Grup
+40 318 600 316
contact@tblgrup.ro
www.totalbusinessland.ro

 

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 206 – septembrie 2023, pag. 18-19

 

 

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2023/09/12/tbl-grup-construim-romania/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.