«

»

TERASTEEL: Responsabilitatea pentru solutiile oferite, mediu si angajati este prioritara, indiferent de fluctuatiile pietei

Share

 De peste 25 de ani, activam in industria productiei de materiale de constructii, oferind solutii pentru sectoarele constructiilor comerciale, rezidentiale si agricole. Parteneriatele de afaceri ne-au ajutat sa dezvoltam produse care se potrivesc exact nevoilor pietelor moderne. Producem o gama cuprinzatoare de produse si servicii pentru sectorul business-to-business: profile zincate formate la rece si panouri termoizolante cu spuma rigida poliuretanica tip PUR, poliizocianurata tip PIR, PIRXV, LEAD si vata minerala, si asiguram toate componentele unei cladiri metalice – accesorii de mascare si etansare, elemente metalice si tamplarie din PVC, luminatoare si trape fum industriale.

In acesti peste 25 de ani, am invatat mult, dar una dintre cele mai valoroase lectii – pe langa cele ale seriozitatii si tenacitatii – este lectia responsabilitatii: fata de business-ul nostru si de clienti, fata de mediu, fata de comunitate. Am incercat sa rezum, punand in contextul economic actual, felul in care abordam noi, echipa TeraSteel, conceptul de responsabilitate.

 

Cosmin Patroiu, CEO TeraSteel

Revista Constructiilor: Cum estimati evolutia pietei de panouri termoizolante in acest an? Care credeti ca sunt factorii care pot influenta aceasta piata?

Cosmin Patroiu: Inflatia, cresterea dobanzilor, majorarea salariului minim in constructii si razboiul din proximitate sunt doar cativa factori care au dus la contractia pietei materialelor de constructii. Este clar ca si in domeniul panourilor termoizolante asistam la o scadere a volumelor de vanzari, chiar daca, din punct de vedere valoric, piata ramane constanta.

Este un an dificil, in care pretul a devenit unul dintre principalele criterii in contractarea proiectelor. Pretul competitiv, portofoliul de produse, eficienta operationala si legaturile consolidate in timp cu partenerii nostri de business sunt atu-urile care plaseaza TeraSteel printre primele optiuni in cazul proiectelor din segmentul industrial, indiferent ca vorbim despre spatii agrozootehnice, logistice sau comerciale.

 

Revista Constructiilor: Aveti o unitate de productie in Serbia. Care este evolutia pietelor in care va comercializati produsele?

Cosmin Patroiu: Prin TeraSteel Serbia le asiguram clientilor nostri panouri cu spuma poliuretanica de tip PUR si PIR, dar si vata minerala. De asemenea, productia de tabla cu cuta inalta acopera solicitarile proiectelor din intreaga regiune CEE.

In ceea ce priveste evolutia pietei materialelor de constructii in Europa Centrala si de Est, trendul este oarecum similar cu cel din Romania.

Datele de care dispunem ne arata ca toate tarile din regiune resimit scaderi cuprinse intre 20 – 35%, acestea fiind influentate si de politicile legislative si fiscale aplicate de autoritatile locale.

Fabrica de panouri termoizolante din Leskovac, Serbia

 

Revista Constructiilor: Care sunt principalele investitii pe care le derulati in aceasta perioada?

Cosmin Patroiu: In acest moment, investim intr-o unitate de productie de tip greenfield, in zona de sud a tarii. Este un proiect foarte complex, o investitie sustenabila de peste 20 de milioane de euro, care ne va aduce o extindere a capacitatii de productie cu peste 1,8 milioane de metri patrati de panouri sandwich.

De asemenea, investim in digitalizare – atat in ceea ce priveste automatizarea proceselor interne, cat si in partea de productie si comunicare cu clientii. Transformarea digitala este o prioritate pentru mine, o investitie esentiala care duce la cresterea productivitatii, extinderea bazei de clienti si diversificarea serviciilor oferite.

 

Revista Constructiilor: Se vorbeste tot mai mult de responsabilitatea pentru mediu. Cum se concretizeaza aceasta in cazul unei cladiri? Dar in cazul produselor TeraSteel? 

Cosmin Patroiu: Responsabilitatea pentru mediu defineste sustenabilitatea unei cladiri si se manifesta in toate etapele constructiei: de la proiectare, alegerea materialelor, transportul acestora, la procesul de construire, la utilizare, intretinere, renovare si, in final, la demolarea respectivei cladiri. O cladire sustenabila nu perturba in niciun fel mediul natural din jur, respectiv: solul, apele si resursele naturale.

In ceea ce priveste produsele TeraSteel, acestea pot fi oricand dezasambalte si relocate, atunci cand cel care le detine doreste acest lucru. Fie ca vorbim de o hala produsa si livrata la cheie sau doar de panouri sandwich ori structuri metalice zincate, 70% din materialul utilizat se poate recupera in acest mod.

Pe langa acestea, incepand din acest an, oferim si structuri zincate pentru dezvoltarea parcurilor fotovoltaice cu prindere la sol sau a parcarilor dotate cu sisteme fotovoltaice. Aceste produse sunt 100% personalizate pe cerintele fiecarui proiect, sunt ambalate si transportate astfel incat deseurile pe santier si impactul asupra mediului sa fie minime.

Proiect complex de reconstructie: Centrul logistic Statovac, Leskovac, Serbia

 

Revista Constructiilor: Ce inseamna responsabilitatea pentru mediu in cazul TeraSteel?

Cosmin Patroiu: Pentru noi, este un angajament pe termen lung. Acest angajament, comunicat incepand cu 2021, sub conceptul Planet Passionate, vizeaza 4 directii strategice: consumul de energie regenerabila, reducerea consumului de apa de la retea, scaderea amprentei de carbon si asigurarea circularitatii materiilor in natura.

La ora actuala, toate unitatile de productie ale companiei TeraSteel sunt dotate cu sisteme solare fotovoltaice, astfel incat aproximativ 50% din energia electrica pe care o folosim este din sursa regenerabila. Prin sistemele de colectare a apei pluviale am reusit sa reutilizam in procesele administrative peste 230 mc apa anual. Toate deseurile rezultate in urma procesului de productie sunt colectate selectiv pe fractii si ulterior sunt reciclate in proportie de 100%. In ceea ce priveste utilajele din dotare (stivuitoare, combilift-uri), 40% sunt electrice.

De asemenea, ne implicam activ in comunitatea locala prin proiecte ce vizeaza protectia mediului, iar actiunile de ecologizare au devenit o traditie an de an.

Penny Filiasi, Romania

 

Mai multe detalii gasiti pe https://terasteel.ro

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 206 – septembrie 2023, pag. 38-39

 

 



Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2023/09/12/terasteel-responsabilitatea-pentru-solutiile-oferite-mediu-si-angajati-este-prioritara-indiferent-de-fluctuatiile-pietei/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.