«

»

TRACTOR PROIECT COMERT: Electrificarea utilajelor de foraj

Share

Sustenabilitatea este strategia BAUER pentru viitoarele utilaje de foraj pe care le dezvolta. Aceasta notiune cuprinde diverse directii de actiune, cum ar fi durabilitatea, reciclarea, energia, amprenta de CO2 si emisiile de zgomot. Echipamentul viitorului va dispune de sisteme de propulsie alimentate cu energie „verde”. In portofoliul de produse BAUER sunt deja disponibile mai multe echipamente actionate electric.

 

eBG 33 H complet electric este o masina de foraj alimentata in totalitate electric. Nu doar motorul sau diesel a fost inlocuit cu un motor electric puternic, ci si toti consumatorii au fost conceputi sa functioneze cu energie electrica. Instalatia este extrem de eficienta, functioneaza fara emisii si este foarte silentioasa. Un cap de rotire KDK electric, precum si troliul principal electric, asigura o eficienta maxima. In plus, eBG 33 all electric este echipat cu noul soft BAUER B-Tronic 5, cu sisteme de asistenta multiple si facilitati extinse de acces la retele de date.

RG 19 T hibrid

O adevarata premiera mondiala este utilajul de instalat palplanse hibrid RG 19 T, prima instalatie hibrida cu mast telescopic. Sunt reduse cu pana la 50% emisiile de CO2 si zgomotul.

Controlul puterii motoarelor electric si diesel, optimizat in functie de sarcina, garanteaza o functionare ideala a ambelor tipuri de actionare. Este posibila o functionare electrica / hidraulica cu un necesar de putere foarte redus. Pachetul SilentVibro, asistentul pentru palplanse si telecomanda Operate sunt doar cateva facilitati care contribuie la siguranta in exploatare si sporirea productivitatii.

 

eBG 33 – alimentata de la retea

eBG 33 se incadreaza in segmentul mediu al seriei de instalatii de foraj, cu o putere de antrenare de peste 400 kW care o plaseaza in gama utilajelor de la BG 28 pana la BG 36, cu cupluri de lucru de la 280 pana la 390 kNm. Drept urmare, acopera o gama foarte larga de aplicatii. In afara de forajul Kelly clasic, eBG 33 poate fi utilizata pentru metode de foraj CFA sau FDP, in tehnici de amestecare a solului, cum ar fi CSM (Cutting Soil Mixing), sau pentru foraje cu cap dublu de rotire.

Este posibila chiar utilizarea cu o unitate de frezare pentru pereti diafragma.

 

BAUER CubeSystem

Sistemul BAUER Cube a fost dezvoltat pentru utilizare in spatii inchise. Datorita flexibilitatii sale, acesta poate fi utilizat la lucrari complexe sub pamant, in timp ce la suprafata viata isi desfasoara ac­tivitatile obisnuite.

Ca unitate complet electrica, functioneaza cu un consum redus de resurse si cu emisii minime, in beneficiul personalului si al mediului inconjurator.

Formatul tip container permite transportul usor, pe mare, uscat sau feroviar.

 

Macaraua electrica MC 96

Echipata cu o actionare electrica de 550 kW, macaraua MC 96 are multe avantaje in comparatie cu actionarile diesel. Poate fi utilizata cu succes in special in aplicatii de fundatii speciale relativ stationare, cum ar fi forajele cu unitati de frezare pentru pereti diafragma.

In special la acest tip de aplicatii, actionarile electrice ofera economii excelente, cu eficienta ridicata si emisii scazute. Motorul electric este conceput pentru a se adapta la diferite niveluri de tensiune si conditii de mediu. Sistemul este folosit cu rezultate optime in zonele din centrul oraselor.

 

Grup de putere electric – hidraulic HE 1400

Pe langa eliminarea emisiilor de gaze de esapament si reducerea zgomotului datorita motorului asincron trifazat, convertizorul de frecventa integrat ofera o flexibilitate excelenta de utilizare.

Grupul hidraulic cu actionare electrica este disponibil in doua versiuni diferite. Prima versiune este egala ca dimensiuni cu grupul de putere diesel, astfel incat poate fi folosita de exemplu pentru unitatea de freze CBC 30.

Noua versiune, de dimensiunile unui container de 20’, a fost dezvoltata special pentru aplicatii pe mare.

 

Instalatie de foraj electrica KLEMM KR 806-3E

KR 806-3E este o masina de foraj cu actionare electro-hidraulica, puternica, potrivita in special pentru foraje in scopul montarii de ancore. Functioneaza fara emisii si cu o reducere semnificativa a poluarii cu praf fin si a zgomotului.

Un sistem de control inteligent permite integrarea unei baterii pentru a reduce cantitatea de energie de la retea necesara pentru alimentarea hibrida in timpul varfurilor de sarcina si pentru functionarea in afara retelei.

 

Instalatie de foraj electrica KLEMM KR 704-2E

Cu actionarea electro-hidraulica şi dimensiunile compacte, instalatia de foraj KR 704-2E este ideala pentru lucrul in spatii inguste. Ca atare, permite desfasurarea lucrarilor extrem de silentios si fara emisii de esapament, ceea ce este deosebit de important intr-un mediu urban.

Cu o latime minima de 750 mm si optiunea de a utiliza un mast telescopic, instalatia de foraj este capabila sa execute lucrari in cladiri cu usi inguste si inaltimi mici de tavan.

Lucrari complexe de inginerie a fundatiilor, in special micropiloti si consolidarea fundatiilor existente folosind injectii de beton de inalta presiune, pot fi astfel realizate, chiar si in conditii dificile.

 

Instalatie de foraj electrica KLEMM KR 606-3

Instalatia de foraj KR 606-3 este cea mai mica si mai usoara instalatie de foraj universal de la KLEMM Bohrtechnik. Indeplineste toate cerintele de compactitate, in conditiile asigurarii unei cinematici variabile. O flexibilitate si mai mare este obtinuta prin noul sistem modular al grupului de putere electric-hidraulic PP 45E, dotat cu un motor trifazic de 45 kW. Ca si instalatia de foraj, grupul de putere este foarte compact, putand fi amplasat in spatii restranse. Este disponibil fie pe sasiu cu roti pentru remorcare, fie pe senile de cauciuc, sau stationar.

 

Detalii privind gama de utilaje BAUER Maschinen puteti afla de la distribuitorul pentru Romania, TRACTOR PROIECT COMERT SRL Brasov: www.tpcom.ro

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 206 – septembrie 2023, pag. 20-21

 

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2023/09/12/tractor-proiect-comert-electrificarea-utilajelor-de-foraj/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.