«

»

BOSTIK One Flooring Range – gama completa de produse pentru pardoseli calde

Share

 

In domeniul constructiilor, una dintre clasificarile unanim acceptate in segmentul pardoselilor este impartirea acestora in „pardoseli calde” si „pardoseli reci”. Finisajele de pardoseala calde sunt mocheta, covorul PVC, linoleumul, cauciucul, parchetul din lemn, iar cele reci sunt ceramica si piatra. Pentru acuratete, putem spune ca unele dintre pardoseli sunt „semi-calde” (ex. covorul PVC), dar acesta este un aspect de nuanta.

Cerintele in domeniul pardoselilor au evoluat continuu in ultimii 20 de ani, datorita cresterii diversitatii materialelor, a nevoilor si a exigentelor estetice si functionale, dar si a cerintelor sau recomandarilor legislative. O evolutie semnificativa a materialelor se constata in domeniul pardoselor calde.

Aici au aparut solutii noi: pardoselile laminate, dalele de mocheta, parchetul stratificat, LVT (luxury vinyl tile), SPC (stone plastic composite), iar din punct de vedere al texturilor si al paletei de culori, optiunile sunt, practic, nelimitate.

Fiecare cladire are caracteristici specifice, in functie de destinatia sa, de constrangerile tehnice si functionale, precum si de mediul inconjurator.

Evolutia segmentului pardoselilor se afla in deplina concordanta cu domeniul general al solutiilor in constructii.

 

Bostik ONE FLOORING RANGE este o gama completa de solutii pentru pardoselile calde, creata acum peste 50 de ani si aflata in continua dezvoltare si inovare, in acord cu schimbarile pietei si cu dinamica cerintelor, atat din partea beneficiarilor, cat si a montatorilor.

Suntem permanent interesati de satisfactia partenerilor nostri – atat beneficiari finali cat si montatori −, iar succesul acestui obiectiv este confirmat de One Flooring Range, gama ce combina inalta performanta si simplitatea instalarii.

De la lansarea oficiala, in ianuarie 2020, a One Flooring Range la DOMOTEX, Germania – expozitie specializata in domeniul pardoselilor, am participat cu aceasta gama la multiple evenimente din intreaga lume, pentru a face cunoscute solutiile si inovatiile noastre. Este o gama profesionala recunoscuta si apreciata pe toate meridianele, iar echipele noastre sunt intotdeauna aproape de clienti pentru a-i ghida in alegerea produselor, astfel incat acestia sa isi realizeze proiectele la cele mai inalte standarde de calitate.

Sistemele pentru pardoseli One Flooring Range Bostik ofera o solutie specifica pentru cele mai exigente solicitari de ordin tehnic.

 

Avem o abordare indreptata catre cele 6 destinatii majore de utilizare, pentru a raspunde cerintelor fiecarui tip de cladire: MEDICINA, EDUCATIE, HORECA, BIROURI, MAGAZINE si REZIDENTIAL. Pentru fiecare domeniu, Bostik a identificat mai multe aplicatii si solutii specializate. De asemenea, One Flooring Range este conceput in concordanta cu criteriile de performanta ale cladirilor verzi, respectiv:

  • eficienta energetica − modul in care proiectarea cladirii are in vedere distributia si consumul de energie, permitand astfel reducerea amprentei de carbon a cladirii;
  • calitatea aerului interior − mediul exterior nu este singurul care ne influenteaza sanatatea; calitatea mediului interior joaca, de asemenea, un rol important, acum mai mult ca oricand, deoarece multi oameni isi petrec majoritatea timpului in interior;
  • eficienta apei − include utilizarea de metode prin care cladirea poate recicla apa si apeleaza la dispozitive de economisire a consumului de apa in propriile instalatii, spre a preveni risipa. De asemenea, include sisteme de colectare a apei de ploaie si filtrarea apelor uzate;
  • inovatie − implica orice proiect, initiativa sau metoda inovatoare care promoveaza un stil de viata durabil, ajuta mediul inconjurator, reduce emisiile de carbon si respecta obiectivele stabilite de Green Building Index (GBI);
  • materiale si resurse − o cladire este cu adevarat prietenoasa cu mediul doar daca foloseste materiale, resurse ecologice si durabile in timpul construirii si, ulterior, pentru intretinerea si functionarea instalatiilor sale. De asemenea, constructorii trebuie sa utilizeze sisteme adecvate de gestionare a deseurilor, privind depozitarea, colectarea si reutilizarea materialelor reciclabile;
  • sanatate si siguranta – criteriu care are in vedere bunastarea fizica si mentala a angajatilor. Aceasta include modul de dispunere a scaunelor, ferestrele (outdoor view), calitatea aerului respirat, confortul termic, calitatea apei potabile, o buna igiena etc.

 

In principal, exista 4 tipuri de certificari ale cladirilor verzi:

LEED − Leadership in Energy and Environmental Design − o certificare a cladirilor verzi utilizata in Statele Unite ale Americii. Este un sistem de evaluare a cladirilor recunoscut drept standard international de excelenta pentru cladirile verzi. Se concentreaza atat pe dimensiunea data de mediu, cat si pe dimensiunea sociala a durabilitatii, in special pe eficienta apei si a energiei, pe reducerea emisiilor de CO2, pe promovarea unui climat interior sanatos si confortabil si pe materiale de constructie regenerabile.

BREEAM − Building Research Establishment − standard dezvoltat in Marea Britanie, aplicabil cladirilor noi si lucrarilor majore de renovare. BREEAM masoara valoarea durabila intr-o serie de categorii: energie, reducerea emisiilor de carbon, durabilitate si rezistenta, adaptare la schimbarile climatice, valoare ecologica si protejarea biodiversitatii.

DGNB − program de certificare a cladirilor verzi creat de Consiliul German pentru Constructii Durabile, ce se concentreaza pe promovarea practicilor de construire durabila in intreaga Europa, in functie de calitatea ecologica, calitatea socio-culturala si functionala, calitatea tehnica si calitatea proceselor.

WELL − acest standard se anunta ca fiind primul punct de referinta arhitectural exclusiv pentru sanatatea umana. Standardul se concentreaza pe sapte puncte: aer, apa, hrana, lumina, forma fizica, confort si minte.

 

INITIATIVA VERDE BOSTIK

Cele 4 certificari principale ale cladirilor verzi (LEED, BREEAM, DGNB si WELL) reprezinta „ghiduri de proiectare” ale produselor si solutiilor noastre.

Avem prioritatea permanenta de a oferi solutii ecologice pe piata. Bostik detine clasa premium EMICODE EC1, EC1 PLUS si M1, reprezentand garantia emisiilor scazute de compusi organici volatili si a unei mai bune calitati a aerului interior. In plus, certificarea GREENGUARD asigura admiterea utilizarii in institutii de invatamant si in unitati medicale.

Bostik monitorizeaza si evalueaza, de asemenea, amprenta de carbon, consumul de apa si impactul produselor proprii atunci cand acestea devin deseuri si este in masura sa emita propria Analiza a Ciclului de Viata (LCA).

 

Bostik este lider mondial in tehnologiile de etansare si lipire pe pietele industriale si de consum. De peste 130 de ani dezvoltam solutii inovatoare, deservind un spectru larg de piata, cum ar fi constructii, ambalaje, produse de inalta tehnologie, produse de igiena, bricolaj si multe altele, din intreaga lume. Bostik face parte din Grupul Arkema, jucator global specializat in crearea de materiale inovatoare pentru o lume mai durabila, si beneficiaza de capabilitati unice de cercetare si dezvoltare. In fiecare zi, dezvoltam solutii inteligente care contribuie la crearea unei lumi mai sigure si mai adaptate la provocarile dinamice ale mediului inconjurator.

 

Pentru mai multe detalii privind sistemele Bostik One Flooring Range, va rugam sa contactati consultantii Bostik la buft.profesionalro@bostik.com sau folosind codul QR.

 

 

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 207 – octombrie 2023, pag. 50-51

 

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2023/10/11/bostik-one-flooring-range-gama-completa-de-produse-pentru-pardoseli-calde/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.