«

»

TRACTOR PROIECT COMERT: Instalatia de foraj universala KLEMM KR 606-3

Share

 

Cu dimensiuni compacte, greutate redusa si cinematica extrem de variabila, instalatia de foraj universala KLEMM KR 606-3 este destinata lucrului in pozitii extreme de foraj, in spatii deosebit de restranse. Gratie conceptului de instalatie de foraj modulara, cu ea poate fi acoperit un spectru larg de aplicatii: consolidarea solului, injectii de beton la presiuni inalte (jet grouting), foraje pentru micropiloti, foraje de ancorare. Toate acestea sunt posibile cu ceea ce este in prezent cel mai mic si cel mai usor echipament de foraj KLEMM disponibil.

 

 

Noua cinematica a instalatiei de foraj permite bratului sa se roteasca in jurul axei verticale a instalatiei de foraj.

Alte caracteristici importante includ functia telescopica a bratului, de reglare pe inaltime, si functia de inclinare si rotire a mastului.

O sanie orizontala, dispusa transversal, permite deplasarea laterala a capului de rotire si pozitionarea mastului pentru foraje de-a lungul sistemului de rulare pe senile.

Patru stabilizatoare telescopice si sasiul inferior cu ecartament extensibil asimetric, cu actionare hidraulica, ii asigura instalatiei un grad ridicat de stabilitate.

Cu dimensiunile sale compacte, KLEMM KR 606-3 este special conceputa pentru utilizarea in interiorul cladirilor si la alte lucrari de constructii in spatii restranse, de exemplu sub poduri. Folosind unitatea de comanda radio de la distanta (telecomanda), cu display, operatorul isi poate gasi in orice moment o pozitie de lucru sigura, in apropierea instalatiei de foraj.

In conformitate cu cerintele EN 16228, siguranta operatorului este asigurata de nivelul inalt si functional de securitate al conceptului de control. In plus, KLEMM ofera si optiunea unei incinte cu grilaj de protectie care sa separe operatorul de partile mobile ale masinii, in timpul lucrului.

Mastul, in sistem modular, este disponibil in doua variante: un mast tip 140/3, avand sistem de avans cu angrenaje cu roti dintate si forta de retragere de 30 kN, si un mast tip 120, cu avans cu cilindru hidraulic si forta de retragere de 24 kN, pe lungimi de mast gradate. Mastul tip 140/3 este disponibil si intr-o versiune sectionabila.

O flexibilitate si mai mare este obtinuta prin noul sistem modular al grupurilor de putere, PP 45E si PP 55G.

 

La fel ca instalatia de foraj in sine, grupurile de putere sunt foarte compacte, putand trece astfel prin spatii inchise foarte inguste. Grupurile de putere sunt disponibile pe sasiu cu roti pentru tractare, pe senile cu protectii din cauciuc, sau fixe, ca unitati stationare.

Grupul de putere PP 45E este alimentat de un motor trifazat cu o putere de 45 kW, in timp ce grupul de putere PP 55G are un motor Diesel cu o putere de 55 kW. Motorul Diesel respecta reglementarile privind emisiile din etapa V a UE, dar este disponibila si o versiune ce se aliniaza reglementarilor din etapa IIIB.

Caracteristicile sistemului hidraulic includ o pompa load-sensing (cu detectare a sarcinii) si blocuri de control CAN bus, cu controlabilitate si reproductibilitate de inalta precizie. Operatiile de foraj cu ajutorul ciocanelor hidraulice usoare pot fi efectuate fara sa apara vreo problema.

 

Furtunurile de conectare a instalatiei de foraj KLEMM KR 606-3 vin cu urmatoarele lungimi:

  • 2 m − pentru a conecta KR 606-3 la un grup de putere cu sasiu cu roti de tractare stationar
  • 5 m − pentru conectarea KR 606-3 la un grup de putere pe senile
  • 25 m − lungime standard
  • 40 m − cel mai lung furtun de conectare disponibil

 

Detalii privind gama de utilaje BAUER Maschinen puteti afla de la distribuitorul pentru Romania, TRACTOR PROIECT COMERT SRL Brasov: www.tpcom.ro

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 208 – noiembrie 2023, pag. 16-17

 

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2023/11/13/tractor-proiect-comert-instalatia-de-foraj-universala-klemm-kr-606-3/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.