Antreprenor general: S.C. CONCRET CONSTRUCT AG SA SUCEAVA
Proiectant general: S.C. SQUARE BAU SRL
DESCRIEREA LUCRARII:
Functiunea principala a investitiei este cea de depozit zonal pentru marfuri industriale, alimentare si nealimentare in scopul livrarii in reteaua de magazine. Cladirea principala a centrului logistic are suprafata construita de 56.050,00 mp si este structurata in doua corpuri − A si B − lipite si impartite, fiecare, pe mai multe zone. Corpul A − hala depozit, compusa din parter inalt si etaj partial, este zona de depozitare pentru produse nealimentare, depozit pentru produse alimentare (depozit legume-fructe, pentru carne si produse din carne, produse lactate). Are depozite frigorifice – spatiul de receptie si expeditie marfa, si depozit pentru ambalaje. La etaj sunt spatii de birouri, vestiare destinate personalului, depozit pentru ambalaje goale, spatii tehnice (centrala tehnica, post trafo, tablouri). Corpul B − corpul administrativ (alipit halei depozit), compus din parter si etaj, adaposteste birouri, sali de sedinte, grupuri sanitare, circulate.
Alte amenajari si constructii secundare:
- Cabina poarta (SC 60,00 mp) − este accesul principal in incinta imprejmuita a centrului logistic;
- Bazin retentie subteran (SC 710,00 mp) − pentru retentia apelor pluviale, sunt amenajate subteran 2 bazine. Apele colectate se vor pompa catre canalul Dambovita;
- Puturi pentru apa de consum si pentru incendiu − sunt forate 5 puturi: un put de mare adancime (cca 110 m) pentru apa potabila si 4 puturi de mica adancime (cca 25 m) pentru refacerea rezervei de incendiu;
- Statia de epurare − pentru epurarea apelor uzate;
- Rezerva de incendiu cu statie de pompe (SC 876,00 mp) − pentru sprinklere si hidranti; este realizata prin trei rezervoare prefabricate supraterane;
- Grupuri sanitare parcare (SC 38,00 mp) − in zona parcarii pentru tiruri;
- Parcare biciclete − in apropierea cabinei poarta;
- Drum construit de 6.866 mp;
- Imprejmuirea − este facuta cu gard metalic cu fir dublu.
Sistemul constructiv:
Zona de cladire administrativa (P + 1 adiacenta constructiei principale) are structura de rezistenta alcatuita din cadre de beton armat, cu elemente prefabricate de beton armat si fundatii tip pahar. Zona de depozit propriu-zis este construita din cadre cu stalpi de beton armat prefabricat. Fatadele corpului halei de depozitare sunt realizate din materiale incombustibile sau greu combustibile. Invelitoarea este realizata in stratificatie: tabla cutata, vata minerala si membrana izolatoare. Inchiderile exterioare laterale ale constructiilor sunt realizate din panouri tristrat tip lsopanel cu miez izolator.
Compartimentarile interioare: zidarii din blocuri ceramice de 25 cm grosime; pereti din beton armat de diferite grosimi; sistem de inchideri usoare cu pereti din gips-carton.
Finisajele interioare: pardoseala speciala din beton dublu armat; pardoseli de gresie in spatiile administrative; pereti interiori de tip Knauf sau Rigips zugraviti; pereti lsopanel in spatiile frigorifice; tamplarie de aluminiu; placaje de gresii si faiante in spatiile specifice; tavane false din panouri de tip Rigips cu sau fara spoturi de lumina in birouri.
Finisajele exterioare: depozitul logistic si cladirea de birouri au tencuiala exterioara tip Baumit, culoare alba RAL 7010, soclu tip Baumit sau similar de culoare gri RAL 7035, tamplarie din aluminiu de culoare gri RAL 7024, acoperis sarpanta intr-o apa, cu inclinare de 2% si invelitoare din membrana FPO termosudata.
Retelele de utilitati executate au constat in alimentarea cu apa, retele de canalizare, reconfigurare canale in administrarea ANIF.
Incalzire – ventilatie / preparare apa calda menajera: agentul termic pentru incalzire va fi furnizat de o centrala termica proprie.
Climatizare – ventilatie: climatizarea spatiilor anexe depozitului se va realiza prin intermediul unor sisteme cu functionare in detenta directa, tip multisplit.
Incadrarile constructiei:
- Categoria de importanta C; clasa III;
- Gradul II de rezistenta la foc, risc mare de incendiu.
Depozit logistic dupa un concept modern, modular, in care traseele pentru operare sunt optimizate la maximum. Amplasat ideal, in proximitatea Centurii municipiului Bucuresti, cu conexiune foarte buna la A2 in ambele directii. Se disting fatadele expuse spre A2 si centrul comercial invecinat, care sunt suport pentru desene murale realizate in maniera street-art.
…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 209 – decembrie 2023, pag. 48
Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Lasă un răspuns