«

»

LEIER: Investitii semnificative in Romania

Share

 

Grupul de firme LEIER, lider in industria materialelor de constructii, isi reitereaza angajamentul ferm fata de dezvoltarea economica a Romaniei prin reinvestirea profitului acumulat in decursul anilor de activitate pe piata locala in modernizarea fabricilor preluate si extinderea capacitatilor de productie. Aceasta strategie de reinvestire a profitului a avut un impact semnificativ asupra economiei locale, contribuind la crearea de noi locuri de munca si la stimularea dezvoltarii industriale.

 

INVESTITII MAJORE IN UNITATI DE PRODUCTIE

Expansiunea locala in Romania, initial sustinuta de LEIER Austria, a adus grupului de companii din tara succes financiar. Compania a alocat integral profitul acumulat pentru retehnologizare, dezvoltare si achizitii noi, consolidandu-si astfel pozitia pe piata prin adaptare si extindere continua.

Noile unitati au contribuit la cresterea capacitatii de productie a companiei si au oferit noi oportunitati de angajare. Prin deschiderea acestor fabrici, LEIER se angajeaza sa-si aduca aportul la dezvoltarea economica regionala si la cresterea bunastarii comunitatilor locale. Cronologic, extinderea LEIER pe piata interna a insemnat:

 • Fabrica noua de vibropresate in Unirea – 2004
 • Fabrica de zidarie ceramica in Iasi (Brikston) – 2018
 • Fabrica de zidarie ceramica si tigla ceramica in Sighisoara (Siceram) – 2019
 • Fabrica noua de vibropresate in Catcau – 2021
 • Fabrica noua de vibropresate in Iasi – 2022
 • Fabrica noua de vibropresate in Feldioara – 2023

 

 

Modernizarea fabricilor preluate si extinderea acestora

LEIER a inteles importanta mentinerii unui standard inalt de productie si a luat decizia de a investi in modernizarea fabricilor preluate in Romania. Aceasta modernizare include implementarea tehnologiilor de ultima generatie pentru a asigura eficienta si sustenabilitatea proceselor de productie. Prin aceasta initiativa, LEIER isi propune sa produca materiale de constructii de cea mai inalta calitate, satisfacand astfel cerintele tot mai exigente ale pietei.

 

 • Investitii in fabrica din Iasi:
 • Modernizarea integrala prin achizitionarea de utilaje specifice industriei;
 • Amenajarea de platforme betonate in interiorul fabricii, pentru un proces de logistica imbunatatit: aproximativ 35.000 mp;
 • Extinderea si amenajarea unui depozit de rumegus cu o suprafata de aproximativ 1.800 mp;
 • Construirea de noi hale in suprafata totala de aproximativ 3.900 mp;
 • Imbunatatirea proceselor pentru o manipulare mai eficienta a materiilor prime si o pregatire mai rapida si mai precisa pentru productie, in scopul optimizarii resurselor si reducerii deseurilor, contribuind astfel la angajamentul companiei pentru sustenabilitate si responsabilitate sociala.

 

 • Investitii in fabrica din Feldioara:
 • Modernizarea echipamentelor si utilajelor;
 • Pavarea si amenajarea unei platforme de 14.000 mp pentru depozitare marfa;
 • Modernizarea zonei de depozitare si alimentare cu materie prima pentru a asigura un flux omogen al acesteia.

Infrastructura fabricii a beneficiat astfel de imbunatatiri semnificative.

 

 • Investitii in fabrica din Sighisoara:
 • Modernizarea integrala prin achizitionarea de utilaje specifice industriei;
 • Construirea a aproximativ 3.500 mp de depozite;
 • Construirea unor cladiri cu destinatie atelier mecanic si depozit materiale, cu o suprafata totala de aproximativ 1.578 mp;
 • Linie complet noua de incarcare-descarcare a tiglei ceramice, avand o capacitate de 60.000 buc./ 24 ore;
 • Modernizarea cuptorului de ardere tip camera pentru tiglele speciale, cu o capacitate de 40 tone de marfa.

Si aici, infrastructura fabricii a beneficiat de imbunatatiri semnificative.

 

Extinderea fabricilor si modernizarea acestora au generat crearea de noi locuri de munca in productie, management si in alte domenii conexe. LEIER se angajeaza sa ofere oportunitati de angajare calificate si bine remunerate comunitatilor locale.

 

 

LEIER INVESTESTE INTR-UN VIITOR SUSTENABIL PRIN REALIZAREA A 4 PARCURI FOTOVOLTAICE

Grupul LEIER Romania este titular al proiectului Instalare Centrala Fotovoltaica pentru trei unitati de productie situate in tara − fabricile din Iasi, Sighisoara si Unirea − precum si pentru sediul companiei din Cluj-Napoca. Aceasta initiativa vizeaza implementarea unei capacitati energetice totale de 4.715 kW, asigurand, in zilele cu productie maxima, o acoperire de 70% a consumului de energie pentru fiecare dintre cele patru locatii.

Proiectul are drept obiectiv principal producerea energiei electrice din surse regenerabile, utilizand ca sursa ecologica energia solara. Implementarea celor 4 centrale fotovoltaice va genera o reducere a emisiilor de CO2 de 1.084,8 tone/an.

Promovarea productiei de energie electrica din surse regenerabile (E-SRE) reprezinta un imperativ in contextul protejarii mediului, cresterii independentei energetice si coeziunii sociale.

„Aceste parcuri fotovoltaice reprezinta un pas semnificativ in strategia de responsabilitate sociala si ecologica a companiei LEIER. Compania continua sa investeasca in tehnologii verzi si sa promoveze utilizarea energiei regenerabile in toate operatiunile sale, contribuind la un viitor mai sustenabil pentru toata lumea”, dupa cum spune Razvan FILIP, Manager de Proiect.

Aceasta initiativa aduce numeroase beneficii mediului:

 • Reducerea emisiilor de carbon: Parcurile fotovoltaice vor reduce semnificativ amprenta de carbon a fabricilor LEIER, contribuind la combaterea schimbarilor climatice.
 • Energie curata si regenerabila: Energia produsa de aceste parcuri provine dintr-o sursa curata si regenerabila, care nu implica emisii poluante sau extragere de resurse finite.
 • Eficienta energetica: Utilizarea energiei solare reduce dependenta de sursele de energie traditionale si ajuta la cresterea eficientei energetice a fabricilor.
 • Demonstrarea pozitiei de lider in sustenabilitate: LEIER ofera un exemplu pozitiv in industrie si incurajeaza si alti jucatori sa investeasca in solutii de energie curata.

 

 

IMPORTANTA REINVESTIRII PROFITULUI

Prin aceasta strategie, LEIER isi demonstreaza angajamentul fata de dezvoltarea durabila a Romaniei. O astfel de initiativa sustine cresterea economica, creeaza locuri de munca si contribuie la dezvoltarea infrastructurii locale. „Suntem hotarati sa fim un partener de incredere pentru Romania si sa sustinem dezvoltarea tarii prin investitii semnificative in industria materialelor de constructii”, declara Cristian SUCIU, Directorul General al LEIER Rom. „Reinvestim profitul pentru a ne asigura ca producem materiale de cea mai inalta calitate si contribuim la cresterea economica si la crearea de noi locuri de munca in Romania.”

LEIER continua sa ramana un exemplu pozitiv al investitiilor private in dezvoltarea Romaniei, punand in aplicare o strategie care aduce beneficii atat companiei, cat si comunitatilor locale. Aceasta initiativa ilustreaza modul in care companii straine pot contribui semnificativ la cresterea economica si dezvoltarea sociala in Romania, aducand capital si investitii semnificative, creand oportunitati de angajare si transferand expertiza si tehnologie de ultima ora in tara.

 

____________

Grupul LEIER desfasoara activitati in 7 tari europene − Austria, Ungaria, Polonia, Slovacia, Romania, Croatia si Ucraina − intr-o gama diversificata de domenii. Aceste domenii includ productia de materiale pentru constructii, servicii de comercializare si service pentru autovehicule premium, dezvoltare imobiliara, fabricarea de utilaje si confectii metalice, precum si echipamente de inginerie mecanica.

LEIER a inceput sa-si extinda prezenta internationala in 1970, odata cu deschiderea primei fabrici de betoane la Horitschon, Austria, de catre domnul Michael LEIER, fondatorul brandului. Grupul este in proprietate exclusiva a familiei LEIER , cu trei generatii implicate in gestionarea afacerilor si in evolutia companiei.

LEIER s-a afirmat ca un competitor de prima importanta pe piata materialelor de constructii in Romania, oferind o gama completa de produse la cele mai inalte standarde de calitate si bazandu-se pe o echipa de angajati motivati si profesionisti.

 

 

www.leier.ro

 

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 209 – decembrie 2023, pag. 16-17

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2023/12/11/leier-investitii-semnificative-in-romania/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.