«

»

METIGLA: Cea mai sigura alegere pentru acoperisurile fotovoltaice

Share

 

Metigla este alegerea sigura pentru acoperisurile fotovoltaice. Panourile sandwich cu miez din vata minerala, produse la fabrica de la Ceptura, au cea mai inalta clasificare europeana de foc.

 

Metigla este compania care ofera solutii complete pentru acoperis si isi propune sa fie un nume sinonim cu excelenta si inovatia. Cu un angajament constant fata de calitate, o echipa dedicata in vanzari si aproape patru decenii de experienta in piata de profil, Metigla redefineste constant standardele industriei. Pentru a sustine tranzitia globala catre surse regenerabile de energie si scaderea emisiilor de carbon, tot mai multa energie verde este produsa in Romania prin instalarea panourilor fotovoltaice pe acoperisul cladirilor cu destinatie industriala, comerciala sau logistica. Pe masura cresterii acestui tip de investitii, este pusa in discutie siguranta ocupantilor si bunurilor in cazul unui incendiu, ca prioritate a companiilor ce utilizeaza zi de zi acest tip de solutii de producere a energiei regenerabile.

 

 

Consolidarea sustenabilitatii: panourile termoizolante Metigla cu rezistenta la foc, pentru acoperisurile fotovoltaice din Romania

In anul 2023, tara noastra a experimentat o crestere semnificativa, de 128%, a prosumatorilor, iar puterea instalata a crescut si ea cu 177%, conform datelor ANRE, iar in aceasta ecuatie, 12% dintre prosumatori sunt agenti economici. Cei mai multi au optat pentru energia produsa cu ajutorul sistemelor fotovoltaice instalate pe acoperisul cladirilor. Aceasta tendinta are la baza dorinta de conservare a mediului, eficienta si independenta energetica, dar aduce cu sine si responsabilitatea de a utiliza materiale sigure si rezistente la incendii, pentru acoperisurile ce produc energie verde.

In acest context, una dintre cele mai eficiente solutii pentru acoperisul cladirilor cu panouri fotovoltaice sunt panourile sandwich cu miez din vata minerala de la Metigla. Ele ofera nu numai performante energetice superioare, in timp ce raman o solutie 100% reciclabila, ci si o rezistenta la foc certificata de pana la 3 ore.

In acest fel, piata panourilor sandwich cu vata minerala si a panourilor fotovoltaice pentru acoperisuri evolueaza in paralel, adaptandu-se la nevoile si preocuparile actuale ale industriei materialelor de constructii.

 

 

Importanta alegerii materialelor sigure la incendii, pentru acoperisurile cu panouri fotovoltaice

Panourile termoizolante Metigla cu miez din vata minerala se numara printre cele mai sigure solutii pentru aplicatiile in care rezistenta la foc este primordiala, fiind incadrate in cea mai inalta clasificare europeana de foc: A2-s1, D0.

Clasificarea A2-s1, D0 semnifica faptul ca vata minerala nu numai ca rezista la aprindere si la propagarea flacarii (A2), dar produce si o cantitate minima de fum, iar materialul nu se transforma in picaturi incandescente (s1), in timp ce isi pastreaza natura incombustibila (D0). Acest nivel de performanta in caz de incendiu este crucial in mediile in care siguranta este o preocupare extrema, cum ar fi cladirile industriale, comerciale si proprietatile rezidentiale.

Integrarea vatei minerale in panourile sandwich imbunatateste si profilul general de siguranta al sistemului constructiv. In cazul unui incendiu, proprietatile incombustibile ale vatei minerale contribuie la incetinirea raspandirii flacarilor si la limitarea potentialului de daune suplimentare. Acest lucru este deosebit de important in aplicatii precum acoperisurile cladirilor cu panouri fotovoltaice, unde rezistenta la foc este esentiala pentru protejarea integritatii structurale a cladirii si pentru a oferi siguranta ocupantilor.

In plus, fiind aliniate la codurile si reglementarile stricte din domeniul constructiilor si agrementate inclusiv pentru constructii destinate industriei alimentare, panourile sandwich Metigla ofera incredere arhitectilor, constructorilor si proprietarilor de imobile, prin beneficii semnificative in termeni de calitate, durabilitate si eficienta termica si energetica.

 

 

Metigla: furnizor-cheie pe piata materialelor de constructii pentru zona industriala

Metigla este un partener de incredere pe piata de panouri termoizolante din Romania, printr-o serie de atribute unice:

  1. Materii prime de calitate superioara: compania acorda prioritate calitatii materiei prime, pentru a garanta durabilitatea si performanta ridicata si sustinuta a sistemelor pe care le produce in fabrica din Ceptura, Prahova.
  2. Linie automatizata pentru productia de panouri termoizolante: cu un angajament strategic pentru eficienta, precizie, inovare si durabilitate, Metigla se dedica sa le ofere clientilor sai produse de top, stabilind noi repere in peisajul materialelor de constructii industriale.
  3.  Productie locala incepand din anul 2000: Metigla isi pastreaza angajamentul fata de productia locala, inca de la deschiderea companiei in Romania, iar aceasta abordare asigura cele mai inalte standarde de calitate si contribuie la vitalitatea economica a comunitatii din care face parte.
  4. Furnizor de solutii integrate: Metigla exceleaza in calitate de furnizor de solutii complete si consultanta specializata pe proiect, pentru a raspunde nevoilor diverse ale clientilor sai si pentru a asigura parteneriate pe termen lung.
  5. Gama variata de culori: pentru a complimenta estetica fiecarui proiect, Metigla ofera o paleta diversificata de culori, care permite o abordare arhitecturala creativa si asigura integrarea perfecta a solutiilor sale in identitatea vizuala a cladirii, adaugand atat functionalitate, cat si atractivitate vizuala.
  6. Angajament pentru sustenabilitate: la Metigla, unul dintre pilonii-cheie este dezvoltarea si promovarea produselor reciclabile, in concordanta cu viziunea companiei de sustenabilitate si o economie circulara.

 

In esenta, pozitia Metigla ca partener de incredere pe piata romaneasca a panourilor termoizolante este intarita de angajamentul companiei fata de calitate, estetica si sustenabilitate. Metigla nu doar satisface, ci si depaseste asteptarile clientilor, oferind solutii care se integreaza perfect in aspectele vizuale si functionale ale fiecarei cladiri. Pe masura ce continua sa inoveze si sa promoveze valorile care au pus bazele companiei, Metigla ramane dedicata sa ofere excelenta in industria panourilor termoizolante.

 

*****

Despre Metigla

Metigla este o afacere de familie pornita in urma cu 40 de ani in Belgia, iar pe piata din Romania este prezenta din anul 2000. Cresterea organica si continua a portofoliului de produse si servicii se bazeaza pe inovatie, calitate premium, pasiune si sustenabilitate.

Portofoliul companiei ofera solutii pentru inchideri metalice de cea mai inalta calitate, pentru proiecte industriale, rezidentiale, dar si pentru fatade si drenaj al apei pluviale de pe acoperis. Pe langa Belgia si Romania, Metigla este prezenta si in Franta, Olanda, Luxemburg si Congo.

*****

 

Ne puteti urmari pe www.metigla.ro si pe conturile de social media:

https://www.youtube.com/@metigla6632

https://www.facebook.com/Metigla/

https://www.linkedin.com/company/metigla/

 

 

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 209 – decembrie 2023, pag. 70-71

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2023/12/11/metigla-cea-mai-sigura-alegere-pentru-acoperisurile-fotovoltaice/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.