«

»

ROMFRACHT Precast: o noua fabrica de productie pentru elemente prefabricate

Share

 

Cunoscuti deja pe piata constructiilor ca producatori de fibre metalice si fibre din polipropilena, am mai facut un pas inainte si am decis sa deschidem o fabrica moderna de prefabricate destinate construirii de hale industirale, depozite logistice si infrastructura. Am inceput deja productia, iar primul proiect este chiar al nostru. In curand, de pe linia de productie vor iesi si elemente prefabricate pentru clienti.

 

Matritele din fabrica sunt modulare si hidraulice, asigurand astfel o productivitate mare, iar tipologia elementelor pe care le realizam este foarte variata, fapt ce ne asigura un grad inalt de flexibilitate in abordarea proiectelor.

Avem o linie de productie pentru stalpi liniari cu capacitate de 40 m, avem o linie pentru grinzi pretensionate, unde putem fabrica grinzi Delta, grinzi T dar si de alte tipuri, linie multipla de pane, linie de sistem pluvial pentru acoperis, doua linii de pereti si predale, dintre care una pretensionata, linie de productie scari etc.

Suntem mandri sa anuntam in Revista Constructiilor aceasta realizare!

 

 

Fabrica de prefabricate este deservita de o statie de betoane conexa, pusa in functiune in aceasta primavara.

Statia de betoane beneficiaza de o tehnologie avansata, este dotata cu sisteme antipraf si cu statie de reciclare moderna. Este prevazuta cu un sistem de dozare automata a fibrelor, ce ne ajuta la punerea corecta in opera a retetelor de beton cu fibre. Aceste betoane cu fibre vin insotite de certificate de conformitate, Romfracht fiind unul dintre primii jucatori din piata constructiilor care ofera beton cu fibre impreuna cu documentele de calitate aferente.

Gratie productivitatii de 120 m3/ora, statia de betoane poate deservi cu lejeritate proiecte de amploare. Este certificata si acreditata, si dispune de laborator propriu, dotat cu aparatura de ultima generatie.

Laboratorul lucreaza atat pentru statia de betoane cat si pentru fabrica de prefabricate, dar avem capacitatea de a face probe si pentru terti.

Cat priveste fibrele, laboratorul ne este extrem de util, deoarece aici putem testa extensiv comportamentul acestora in beton. Spectaculos este comportamentul fibrelor RoFero, fibre pe care le cunosc deja majoritatea constructorilor. Capacitatea de preluare a contractiilor, impreuna cu rezistenta la compresiune si alte proprietati determinate in laborator, ne arata performantele deosebite ale acestui tip de fibre, foarte cautat nu doar pe plan intern, ci si in afara Romaniei, in tari precum Polonia, Germania, Danemarca, Irlanda etc. Alaturi de RoFero, oferim si fibra fibrilata RoNet, cu acelasi domeniu de aplicare, un produs intens utilizat in Ungaria sau Regatul Unit.

 

 

Ne implicam in continuare in proiecte foarte diverse, de la dane portuare la aeroporturi, de la pardoseli pentru hypermarketuri sau hale industriale la paroseli incalzite sau frigo, de la fundatii la plansee, terase circulabile, si, iata, elemente prefabricate.

O atentie deosebita o acordam si proiectelor de infrastuctura, precum tuneluri, diguri, sosele betonate, si in general cai de acces moderne in toate configuratiile lor.

Fabrica de prefabricate si statia de betoane au presupus o investitie de peste 6 milioane euro si au fost construite integral cu angajatii nostri, in regie proprie. Si ne mandrim cu acest lucru.

 

Pentru ca este final de an, dorim sa le uram Sarbatori Fericite tuturor colaboratorilor nostri, si un 2024 productiv!

 

 

 

www.romfracht.com

 

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 209 – decembrie 2023, pag. 20-21

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2023/12/11/romfracht-precast-o-noua-fabrica-de-productie-pentru-elemente-prefabricate/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.