«

»

VINDEM-IEFTIN.RO: De ce e bine sa construiti iarna? O perspectiva inedita

Share

 

Cand se gandesc la constructii sau renovari, majoritatea oamenilor isi imagineaza munca efectuata sub soarele stralucitor al verii. Exista insa numeroase motive pentru a lua in considerare derularea unor lucrari in sezonul rece. Daca sunteti interesati sa aflati de ce iarna poate fi momentul perfect pentru a demara un proiect, cititi in continuare.

 

1. Manopera mai accesibila

Unul dintre cele mai mari avantaje ale construirii in timpul iernii este legat de costuri. Datorita cererii reduse in sezonul rece, multi constructori si meseriasi au disponibilitate mai mare. Aceasta inseamna ca pot oferi tarife mai avantajoase, pentru a-si asigura un flux constant de munca.

 

2. Disponibilitatea mai mare a constructorilor

Iarna, agenda constructorilor este adesea mai libera, drept urmare, proiectul dumnevoastra ar putea beneficia de mai multa atentie si de o echipa mai mare, rezultand intr-un timp de executie redus. Fara presiunea unui carnet de comenzi suprasaturat, calitatea muncii tinde sa creasca, fiecare detaliu fiind abordat cu maxima atentie.

 

3. Preturi competitive

Cu o cerere mai scazuta pe piata, preturile pentru serviciile de constructii pot fi mai competitive in lunile de iarna. De asemenea, materialul neutilizat in sezonul anterior poate fi achizitionat la tarife reduse, oferind astfel posibilitatea de a economisi substantial la bugetul total al proiectului.

 

4. Economie reala

Ganditi-va ca o reducere de doar 10% la costul manoperei pe un proiect de 10.000 de euro inseamna o economie de 1.000 de euro. Aceste sume pot fi reinvestite in materiale de calitate superioara sau in alte parti ale proiectului.

 

5. Materialele nu sunt afectate de caldura

Vara, temperaturile ridicate pot afecta anumite materiale, cum ar fi cimentul sau asfaltul, facandu-le sa se usuce prea repede. In schimb, in conditii controlate de temperatura, multe materiale pot fi manipulate si aplicate mai eficient iarna.

 

 

CE TIPURI DE LUCRARI SE POT EXECUTA IN TIMPUL IERNII?

 

 1. Fundatii

Iarna, realizarea fundatiilor poate continua, cu conditia adoptarii unor masuri specifice care sa impiedice inghetarea betonului proaspat turnat. Se pot utiliza aditivi antiinghet pentru beton, care ajuta la procesul de hidratare chiar si la temperaturi scazute. In plus, se poate recurge la incalzirea localizata a solului cu ajutorul incalzitoarelor sau a paturilor termice, astfel incat sa se evite inghetarea pamantului inainte de turnarea betonului.

 

2. Structuri de otel

Construirea structurilor de otel este una dintre activitatile mai putin sensibile la frig. Lucrul cu otelul poate continua fara probleme majore la temperaturi scazute, desi echipamentul de manipulare si montare poate necesita lubrifiere speciala pentru a functiona corespunzator in conditii de frig.

 

3. Lucrari interioare

Dupa inchiderea exteriorului cladirii, lucrarile pot continua in interior indiferent de temperaturile exterioare. Operatiunile ce se pot executa sunt montarea peretilor despartitori din gips-carton, instalarea izolatiilor interioare, finisarea pardoselilor, vopsirea, instalarea sistemelor electrice si de incalzire. Intrucat sunt ferite de intemperii, lucrarile pot avansa rapid si fara intreruperi.

 

4. Instalatii

Lucrarile de instalatii interioare sunt ideale pentru perioada de iarna. Se pot instala sistemele de incalzire, sanitare si electrice, deoarece acestea nu sunt afectate de temperaturile exterioare si nu necesita conditii speciale de mediu pentru instalare.

 

5. Pregatirea terenului si excavari

In regiunile unde solul nu ingheata profund, sau unde inghetul poate fi combatut prin metode precum incalzirea solului sau utilizarea de echipament greu, pregatirea terenului si excavarile pot fi efectuate chiar si pe parcursul iernii. Este esential ca apa acumulata in groapa de fundatie sa fie pompata constant pentru a preveni formarea ghetii.

 

6. Renovari si modernizari

Activitatile de renovare, cum ar fi izolarea termica a cladirilor, inlocuirea ferestrelor sau modernizarea interioarelor, pot fi executate eficient in timpul iernii. Intrucat se desfasoara in interiorul cladirii, aceste lucrari pot fi realizate indiferent de sezon, si adesea aduc un confort imediat in conditiile de frig.

 

 7. Intretinere si reparatii

Lucrarile de intretinere, cum ar fi reparatii la acoperisuri sau la sistemele interne ale cladirilor, pot si trebuie adesea efectuate pe timp de iarna pentru a preveni deteriorari suplimentare cauzate de conditiile meteo severe.

 

 

Este important de mentionat ca toate aceste tipuri de lucrari necesita masuri specifice de siguranta si adaptari tehnologice pentru a se asigura ca temperaturile scazute si conditiile de iarna nu afecteaza calitatea finala a constructiei. Incalzitoarele de spatiu, aditivii antiinghet pentru beton, foliile termoizolante si planificarea atenta sunt esentiale pentru a transforma provocarile iernii in succesul unui proiect de construire.

 

Economisiti timp si bani pentru materialele dvs. de constructie! Trimiteti lista de materiale si beneficiati de negociere, consultanta de specialitate si toate materialele intr-un singur loc.

 

Prin intermediul Specialistilor in Constructii de la Depozitul Virtual, clientii au acces direct la stocurile producatorilor, pot negocia si pot obtine mai multe oferte la preturi de fabrica. Comenzile pleaca direct de pe linia de productie a fabricii pe santierul clientului, evitand complet depozitul fizic sau hipermarketul.

 

Depozitul Virtual este Centrul National de Ofertare si Vanzare al Producatorilor de materiale de constructii.

 

www.vindem-ieftin.ro

 

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 209 – decembrie 2023, pag. 95

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2023/12/11/vindem-ieftin-ro-de-ce-e-bine-sa-construiti-iarna-o-perspectiva-inedita/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.