«

»

ALUPROF ALUMINIUM SYSTEMS: Abordare strategica a renovarilor si contributia lor pe piata constructiilor

Share

 

Industria constructiilor sustenabile impune ca toate cladirile nou construite sa fie conforme cu standardele stricte de mediu. Dar ce facem cu cladirile construite in vremurile cand aceste cerinte nu erau atat de riguroase? Ei bine, in acest caz ne vine in ajutor strategia de renovare pe care multi investitori europeni o aplica in prezent.

 

Hamburg Port Authority, Hamburg, Germania. Sisteme utilizate: MB-70 (sursa: AdobeStock)

 

 

Renovarea cladirilor si constructia sustenabila

Europa isi doreste sa fie un continent neutru din punct de vedere climatic. In acest scop, Uniunea Europeana implementeaza programe in toate sectoarele-cheie. Si sectorul constructiilor a fost pus in fata provocarii serioase de a atinge neutralitatea climatica pana in anul 2050. De aceea, toate cladirile nou construite trebuie sa indeplineasca standardele exigente ale asa-numitei constructii sustenabile. Planul Energy Concept isi propune ca, de-a lungul urmatorilor 25 de ani, cladirile sa ajunga sa aiba un necesar de energie mai mic cu aprox. 80%, ceea ce presupune aplicarea unor tehnologii specifice.

 

Totusi, ce au de spus proprietarii cladirilor deja existente? Romania nu reprezinta o exceptie – orasele si satele noastre sunt pline de cladiri ce au fost ridicate cu zeci sau chiar sute de ani in urma. In cazul acesta, cea mai buna solutie devine renovarea.

 

Conform statisticilor, renovarile si adaptarea cladirilor la cerintele lumii actuale nu se desfasoara asa cum este prevazut. Dupa cum arata Asociatia pentru Promovarea Eficientei Energetice in Cladiri (ROENEF), indicatorul pentru renovarile energetice trebuie sa se tripleze, pentru a atinge obiectivele climatice stabilite.

 

Din fericire, dezvoltarea tehnologiilor moderne de constructii si accesul la solutii atractive disponibile pe piata fac renovarea cladirilor tot mai simpla cu fiecare pas.

 

Silk Factory Cultural Quarter, Mohacs, Ungaria. Sisteme utilizate: MB-45, MB-70HI, MB-SR50N

 

Tehnologii moderne de constructii in folosul renovarii

Apreciem aproape fiecare aspect al procesului complex care este renovarea. De aceea, tehnologiile moderne ce apar pe piata de constructii ne atrag atentia. In plus, le adaptam fara probleme la nevoile investitiilor locale, ceea ce permite ajustarea graduala a cladirilor vechi la cerintele artei moderne a construirii.

 

Un exemplu perfect este ALUPROF, furnizor de sisteme din aluminiu pentru ferestre si usi: cu un nume unanim recunoscut pentru grija pe care o acorda mediului inconjurator, solutiile pe care le ofera sunt, in primul rand, eficiente energetic si neutre climatic.

 

Gama larga de produse este adaptata pentru diferite utilizari in constructii, printre care si reabilitarea. Din acest punct de vedere, putem sa deosebim cateva solutii interesante care vizeaza proiectele de reabilitare. Printre acestea se numara:

  • MB-FERROLINE – ferestre din aluminiu cu bariera termica, datorita carora ramele pot fi perfect adaptate la ferestrele cu deschidere speciala. In acest mod, pot imita aspectul ferestrelor vechi, pastrand stilul arhitectural specific;
  • MB-MT50N – fatade din aluminiu proiectate conform certificarilor Cradle to Cradle, care iau in considerare notiunea de economie circulara;
  • MB-79N si MB-86N – ferestre si usi din aluminiu, caracterizate prin proprietati de termoizolare excelente, care au un impact considerabil asupra diminuarii necesarului de energie pentru reabilitarea cladirilor;
  • MB-SLIMLINE – ferestre din aluminiu cu izolare termica ridicata, care se disting prin ramele subtiri, ce le fac foarte usoare.

 

Ferestrele reprezinta unul dintre cele mai importante elemente ale fiecarei cladiri, cu impact asupra necesarului de energie al acesteia. De aceea, alegerea ferestrelor potrivite pentru investitiile noi si de reabilitare va permite sa economisiti semnificativ in aceasta privinta. Ferestrele ALUPROF nu sunt doar eficiente energetic datorita tehnologiilor de izolare folosite pentru realizarea lor. Ele sunt, deopotriva, si garantia unei calitati de executie ridicate si a durabilitatii aluminiului ca element de baza pentru rame. Este posibil ca aluminiul sa provina in intregime din reciclare, fapt pentru care amprenta de carbon poate fi redusa cu pana la 90% deja din etapa de productie, in comparatie cu energia necesara pentru pregatirea unei materii prime virgine.

 

Fabrica Norblina, Varsovia, Polonia. Sisteme utilizate: MB-SR50N HI+ (sistem cu Certificarea Cradle to Cradle)

 

Let’s build a better future

ALUPROF mizeaza pe solutii care pot asigura neutralitatea climatica a cladirilor in care sunt aplicate in mod practic. Acest aspect vizeaza nu doar investitiile de constructii, ci si proiectele de reabilitare. Nevoia de adaptare la cerintele programelor de protejare a mediului si in acelasi timp grija pentru patrimoniul arhitectural ca act de responsabilitate si ca demers cultural transforma renovarea intr-o alegere naturala in cadrul politicii de implementare a normelor de construire sustenabila.

 

De aceea, atunci cand oferim o a doua viata cladirilor vechi, merita sa apelam la solutii verificate, care nu doar ca asigura economii reale, ci ne si ajuta sa construim o zi de maine mai buna pentru generatiile viitoare. O zi de maine in care schimbarile climatice aparute in urma dezvoltarii civilizatiei noastre nu vor avea un impact atat de distructiv asupra mediului inconjurator.

 

ALUPROF SYSTEM ROMANIA SRL
+40 374 004 594
aluprof.com

 

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 212 – aprilie 2024, pag. 14-15

 

 



Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2024/04/15/aluprof-aluminium-systems-abordare-strategica-a-renovarilor-si-contributia-lor-pe-piata-constructiilor/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.