«

»

TERRA Romania Utilaje de Constructii: Miniexcavatoare JCB

Share

 

Miniexcavatoarele sunt utilaje compacte, cu o capacitate cuprinsa intre 0,8 si 10 tone, care le permit utilizatorilor sa efectueze o varietate de lucrari fara a face compromisuri in ceea ce priveste productivitatea sau performanta. Sunt masini extrem de versatile, iar dimensiunea lor le face ideale pentru lucrul in spatii inguste. Modelele se mandresc cu un raport excelent putere-greutate, confort si control de top in clasa lor. Gama JCB include modele conventionale (CTS − Conventional Tail Swing) si utilaje cu rotire in gabaritul senilelor (ZTS − Zero Tail Swing) care pot efectua lucrari in locuri foarte inguste.

TERRA Romania Utilaje de Constructii SRL, distribuitor de utilaje noi JCB pentru Romania, va ofera peste 15 modele diferite de mini/midiexcavatoare JCB.

 

 

Recent, JCB a lansat 2 noi modele de miniexcavatoare, 25Z-1 si 26C-1. Acestea sunt cele mai inovatoare miniexcavatoare din gama JCB. In Romania, ele vor fi disponibile in vara anului 2024.

 

 

 

Noul model JCB 25Z-1

Un miniexcavator pentru spatii inguste, din generatia JCB Stage V, cu o configuratie speciala cu profil ingust si o raza de rotire compacta (in gabaritul senilelor, de tip Zero Tail Swing), JCB 25Z-1 a fost proiectat cu accent pe durabilitate si fiabilitate. Acest model este construit pentru o manevrabilitate sigura, permitandu-va sa lucrati cu usurinta in spatii inguste. Ofera calitatea si performanta premium pe care le asteptati de la JCB.

  • Performanta

Miniexcavatorul JCB 25Z-1 de 2,5 tone este optimizat prin imbunatatiri la nivelul sistemului hidraulic, al sistemului de urmarire, al atasamentelor si, mai presus de toate, prin noul motor Kohler.

Noul motor Kohler Stage V de 18,4 kW reduce consumul de combustibil cu 5%, si maximizeaza sarcinile de excavare si ridicare.

 

 

Zgomotul si vibratiile sunt reduse semnificativ.

Motoarele Auto Kickdown de deplasare cu amortizare automata a socurilor imbunatatesc suplimentar productivitatea.

Utilajul este prevazut cu 2 linii auxiliare, pentru debit mare si mic.

Optional, se poate atasa o contragreutate de 120 kg, montata cu suruburi, pentru a se imbunatati stabilitatea si performanta de ridicare.

  • Siguranta

Va puteti baza pe toate utilajele JCB pentru siguranta si protectie − iar acest miniexcavator de 2,5 tone nu face exceptie. Modelul 25Z-1 este dotat standard cu caracteristici-cheie, inclusiv sistemul 2GO unic JCB si lumini de lucru Follow-Me-Home: lumini ce raman aprinse timp de 3 minute dupa ce masina este oprita, astfel incat operatorul sa poata iesi in siguranta.

Acest model indeplineste criteriile pentru o remorcare sigura: are o greutate de transport redusa, de pana la 2.563 kg, si 9 puncte de ancorare ce acopera necesitatile de asigurare la transport.

Un nou ecran de afisare de 4″ va evidentia orice problema inainte de inceperea functionarii si va comunica diagnosticele esentiale, mentinandu-va cu un pas inaintea oricarui timp de nefunctionare.

Dispozitivul de imobilizare cu cheie si cod PIN previne utilizarea neautorizata a masinii.

  • Usurinta de utilizare si confort

Atunci cand va uitati la un miniexcavator nou de vanzare, detaliile sunt cele care fac diferenta. De aceea, JCB a incorporat cateva elemente pentru a face ca 25Z-1 sa fie si mai simplu de utilizat. Astfel:

Capota din otel cu deschidere larga si rezervor extern asigura o alimentare usoara si verificari zilnice.

Un QuickHitch hidraulic (prindere rapida) permite schimbarea intre o mare varietate de atasamente compatibile, oferind o flexibilitate maxima.

Scaunul cu suspensie reglabil si cabina spatioasa ii ofera confort operatorului pe tot parcursul zilei.

Verificarile automate garanteaza ca utilajul este in perfecta stare de functionare la inceputul fiecarei zile de lucru.

  • Costuri reduse de proprietate

Acum, mai mult ca oricand, companiile de inchiriere trebuie sa stie ca utilajele lor vor oferi un randament solid al investitiei. In aceste miniexcavatoare sunt incorporate o serie de caracteristici concepute pentru a mentine costurile de functionare cat mai mici posibil, ceea ce face ca modelul 25Z-1 sa fie o alegere rentabila pe termen lung.

Conductele hidraulice cu coduri de culoare sunt dirijate prin brat, ceea ce le tine ferite de potentiale deteriorari.

Intervalul de gresare este mare, la 500 de ore, deoarece utilajul dispune de bucsi cu insertie de grafit.

Functiile de oprire automata economisesc combustibil prin oprirea motorului atunci cand comenzile sunt inactive, in timp ce sistemul hidraulic de detectare a sarcinii economiseste energie prin utilizarea acesteia doar la cerere.

Toate geamurile sunt drepte, pentru inlocuire usoara si rentabilitate.

  • Durabilitate

Miniexcavatoarele lucreaza in unele dintre cele mai dificile medii, astfel incat durabilitatea este esentiala pentru fiecare utilaj. Gama de miniexcavatoare JCB este proiectata tinand cont de acest lucru, astfel incat puteti fi siguri ca va rezista provocarilor de pe orice santier.

Bratul sudat si cupa sunt realizate din otel de inalta rezistenta cu placi deflectoare interne, oferind un raport excelent rezistenta-greutate.

Caroseria din otel 100% face ca panourile sa fie rezistente si usor de reparat.

Usa cu blocare in pozitie de deschidere la maximum impiedica deteriorarea accidentala.

 

 

 

Noul model JCB 26C-1

Un model care vine cu stabilitatea si capacitatea de ridicare maxime ce pot fi oferite de un miniexcavator!

Beneficiati de puterea, capacitatea de ridicare si stabilitatea necesare pentru a putea lucra rapid si eficient cu noua generatie Stage V Conventional Tail Swing, din care face parte miniexcavatorul JCB 26C-1. Acest utilaj de 2,5 tone este capabil sa faca fata sarcinilor grele in timp ce isi mentine ferm pozitia, oferindu-va calitatea premium si fiabilitatea pe care le asteptati de la JCB. Dispune de asistenta LiveLink (monitorizare prin satelit).

  • Performanta

Puteti fi siguri de o performanta maxima a miniexcavatorului 26C-1 de 2,5 t. JCB a adus imbunatatiri la nivelul sistemului hidraulic, al sistemului de urmarire si al accesoriilor − si 26C-1este propulsat de un motor nou.

Noul motor Kohler Stage V de 18,4 kW reduce consumul de combustibil cu 5%, iar functiile integrate contribuie la o economie suplimentara.

Zgomotul si vibratiile sunt foarte scazute.

Urmarirea precisa duce la un raspuns mai bun la sarcini al utilajului si la o deplasare rapida.

Motoarele Auto Kickdown de deplasare cu amortizare automata a socurilor imbunatatesc productivitatea.

Utilajul suporta 2 linii auxiliare, pentru debit mare si mic, si 10 setari programabile pentru diferite atasamente hidraulice, atat pentru circuitul cu debit mare cat si pentru cel cu debit mic.

Contragreutatea optionala de 120 kg, montata cu suruburi, va imbunatati stabilitatea si performanta de ridicare.

  • Siguranta

Exista o serie intreaga de caracteristici de protectie incorporate in 26C-1, toate disponibile ca standard − acesta este motivul pentru care JCB este recunoscut ca un nume de top in materie de siguranta. Pentru un strat suplimentar de siguranta, exista 2GO − un sistem unic JCB conceput pentru a proteja, in doi pasi simpli, impotriva functionarii accidentale.

JCB 26C-1 are o greutate de transport de pana la 2.603 kg.

9 puncte de ancorare acopera necesitatile de asigurare la transport.

Iluminatul cu LED-uri are incorporata functia Follow-Me-Home.

A fost conceput un nou ecran de afisare pentru a evidentia orice problema inainte de inceperea functionarii si pentru a comunica diagnosticele esentiale, astfel incat sa fiti intotdeauna cu un pas inaintea oricarui timp de nefunctionare.

Sistemul avansat de avertizare a suprasarcinii de ridicare ii ofera operatorului alerte vizuale si sonore in timpul operatiunilor de ridicare.

  • Usurinta de utilizare si confort

O cabina reproiectata si o serie de finisaje fac ca modelele Generation Stage V sa fie mai confortabile ca niciodata.

Cabina este mai mare si mai luminoasa, scaunul are suspensie reglabila de inalta calitate si pe podea este acum mai mult spatiu datorita montarii comenzilor pe joystick. In plus, exista un spatiu extins de depozitare in cabina si in versiunile cu copertina.

 

 

Cabina dispune si de radio Bluetooth, hands-free cu priza multimedia, priza de incarcare a telefonului USB de 12 V si un sistem de incalzire, dezaburire si aer conditionat optional de inalta performanta.

Accesul este cum nu se poate mai usor: gestionati modurile si fluxurile prin intermediul noului ecran digital si al selectorului rotativ.

26C-1 este dotat cu un panou de control complet cu afisaj LCD ce integreaza toate informatiile si comenzile de care aveti nevoie, inclusiv schimbarea rapida a accesoriilor, verificarea starii de functionare si altele.

  • Costuri reduse de proprietate

Atunci cand se uita la un miniexcavator nou de vanzare, antreprenorii trebuie sa stie ca acesta reprezinta un randament solid al investitiei. JCB a construit 26C-1 pentru a functiona in cel mai rentabil mod posibil, ceea ce face din acest model o alegere fiabila.

Sasiul inferior inclinat reduce acumularea de noroi.

Intervalul de gresare este mare, la 500 de ore; 26C-1 dispune de bucsi cu insertie de grafit.

Functiile de oprire automata sunt oferite standard pentru o eficienta sporita a consumului de combustibil. Acestea reduc consumul de carburant si emisiile prin oprirea motorului intr-un interval de 2-30 de secunde dupa ce comenzile devin inactive. In plus, sistemul hidraulic de detectare a sarcinii consuma energie doar la cerere pentru a economisi combustibil.

Toate geamurile sunt drepte, pentru inlocuire usoara si rentabilitate.

  • Durabilitate

Stim ca lucrati intr-un mediu dificil, asa ca durabilitatea a fost un aspect esential la proiectarea si construirea modelului 26C-1.

Utilajul are o structura robusta, cu sasiul inferior de tip H.

Usa cu blocare in pozitie de deschidere la maximum impiedica deteriorarea accidentala.

Caroseria din otel 100% face ca panourile sa fie rezistente si usor de reparat.

 

 

TERRA Romania Utilaje de Constructii, importatorul autorizat al intregii game de utilaje de constructii JCB, este unul dintre cei mai importanti distribuitori de utilaje de constructii din Romania. TERRA Romania asigura vanzarea si servicii de intretinere si reparatii pentru toate echipamentele comercializate, asigurandu-le constructorilor din tara noastra servicii premium si accesul la cele mai noi generatii de utilaje.

 

 

 

Pentru mai multe detalii, contactati echipa TERRA:

Call Center: +40 31-73.07.301

E-mail: office.ro@terra-world.com

 

 

 

 

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 212 – aprilie 2024, pag. 32-33

 

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2024/04/15/terra-romania-utilaje-de-constructii-miniexcavatoare-jcb/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.