«

»

Trofeul Calitatii ARACO 2022: Stadion de atletism cu capacitate de peste 5.000 de locuri

Share

 

Antreprenor general: S.C. RECON SA

Subantreprenori: MSPORT PRO, ISCHIA SRL, DOMARCON SRL, LDP IMPEX SRL, VH ELECTRONIC, TEAM MONTAGE SRL

Beneficiarul lucrarii: MUNICIPIUL CRAIOVA

Proiectant general / de specialitate: S.C.K. − BOX CONSTRUCTION DESIGNS SRL

 

 

DESCRIEREA LUCRARII:

 Terenul pe care s-a realizat investitia se afla in interiorul Complexului Sportiv „Ion Oblemenco” si este in proprietatea Municipiului Craiova. Continuarea lucrarilor pentru Modificari si reamenajari la construirea stadionului de atletism cu capacitate de peste 5.000 locuri a avut ca scop conversia acestuia la categoria III IAAF (posibil II IAAF). A fost adaugata o zona de incalzire/warm-up pentru competitiile de atletism.

Cladirea dedicata zonei de incalzire este amplasata in apropierea pavilionului central. La nivelul constructiei existente, interventiile au implicat si adaugarea unor noi spatii la parter, in interiorul ariei construite a celor doua corpuri de gradene circulare (corp A si D). S-au extins corpurile B si C la nivelul parterului cu noi spatii functionale. In zona de intrare in competitie se afla amplasata zona de regrupare a sportivilor si a antrenorilor. In zona de iesire de pe teren se amplaseaza functiunea de testare antidoping, necesara la finalul fiecarei competitii. La etajul 1 se afla o sala de forta dotata cu vestiar si grup sanitar. La etajul 2 se afla zona administrativa, birouri, perimetrul media si o sala de interviuri de 50 de locuri pentru reporteri. Etajul 3 reprezinta nivelul de observatie al competitiei, cu o loja VIP. Circulatiile verticale in interiorul cladirii sunt asigurate prin intermediul a trei scari.

 

 

Zona de antrenament (Warm-Up): pentru activitati de incalzire se doteaza stadionul cu o pista standard de 200 m pentru alergare si celelalte dotari necesare activitatilor sportive de atletism. Stadionul este compus din 4 corpuri de cladire existente (A, B, C, D), separate prin rosturi seismice de 10 cm, la care se adauga corpurile B1 si C1, separate intre ele.

Pentru instalatia de nocturna s-au montat 5 stalpi de 30 m inaltime pentru reflectoare cu Pi= 288 kW.

Finisaje interioare: la pardoseli pentru circulatii verticale si orizontale; birouri, spatii depozitare si spatii tehnice, coridoare, etaje; bai si vestiare; sauna; spatii administratie publica, camera intalniri si cabinet medical; sala de forta si zona filmare, comentatori; spatii cu tratament acustic. Pereti: pereti de zidarie, placati cu gips-carton. Tavane: pe suport de beton; plafoane de gips-carton rezistent la umezeala. Scari: scarile sunt din beton armat, avand treptele, contratreptele si podestele finisate cu placi ceramice antiderapante; intradosul scarii. Tamplaria interioara: usi etanse la incendiu.

Finisaje exterioare: Tavane: realizate din placi de fibrociment. Pardoseli: terasele circulabile etaj 1, gradene prefabricate din beton armat circulabile. Scari: treptele, contratreptele si podestele intermediare. Invelitoare: invelitoarea se realizeaza in sistem terasa necirculabila, iar scurgerea apelor pluviale se va realiza prin conducte de scurgere interioare.

Instalatii alimentare cu apa: alimentarea cu apa rece a cladirii se va face printr-un bransament la conducta de distributie stradala.

Instalatii de canalizare: pentru ape uzate menajare provenite din functionarea grupurilor sanitare.

Instalatii de stingere a incendiului: se folosesc instalatiile fixe de stingere a incendiilor realizate din hidranti interiori si exteriori, iar statia de pompare este amplasata in incaperea tehnica de la parter.

Instalatia de ventilare: debite caracteristice pentru dimensionarea instalatiilor de ventilare: evacuare aer viciat grupuri sanitare.

Instalatii electrice: alimentarea cu energie electrica a stadionului de atletism se va realiza din reteaua furnizorului. Este un tablou general ce alimenteaza tablourile locale, montate in incaperile zonale. Instalatii electrice de iluminat si prize: in cladire s-a realizat iluminat cu LED-uri. Instalatii electrice de forta si protectie: se alimenteaza din tablourile locale. Instalatii electrice de detectare, semnalizare si avertizare la incendiu: sunt tablouri montate in camera, la parter, cu paza si personal instruit.

Instalatia de supraveghere TV circuit inchis: este realizata pentru toate nivelele principale, pentru accesele in cladire si la circulatiile pe verticala.

Instalatia de sonorizare – sala conferinta: s-a realizat cu echipamente de sonorizare specializate numai pentru sala de conferinte.

Instalatia de supraveghere la efractie: formata dintr-un sistem local destinat spatiilor publice.

 

 

 

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 212 – aprilie 2024, pag. 46

 

 



Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2024/04/15/trofeul-calitatii-araco-2022-stadion-de-atletism-cu-capacitate-de-peste-5-000-de-locuri/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.