«

»

VIACON ROMANIA: Tevi corugate PEHD Pecor Optima

Share

 

Tevile din plastic au devenit o alegere populara in ultimele decenii, inlocuind in multe cazuri tevile traditionale din metal sau alte materiale, datorita caracteristicilor lor remarcabile, precum durabilitatea, usurinta in manipulare si versatilitatea. Cu avantajele lor ecologice si economice, tevile din plastic raman o solutie viabila si sustenabila in domeniul instalatiilor si constructiilor moderne.

Comparativ cu tevile din beton, tevile din plastic sunt mult mai usoare si mai simplu de manipulat, ceea ce faciliteaza transportul lor, manevarea in santier si instalarea, putandu-se reduce astfel costurile si timpul de punere in opera. Rezistenta lor remarcabila la impact si flexibilitatea le confera un risc foarte scazut de fisurare sau spargere in conditii extreme. Aceste caracteristici sunt esentiale in aplicatii unde tevile pot fi supuse la stres mecanic sau variatii de temperatura.

 

ViaCon Romania este unul dintre producatorii renumiti de tevi din plastic, in tara noastra. Printre produsele pe care le ofera se numara o gama variata de tevi din polietilena de inalta densitate (PEHD).

 

Fig. 1: Pecor Optima

 

 Domenii de utilizare:

  • podete si subtraversari pentru drumuri (un astfel de exemplu fiind ilustrat in fig. 2)
  • accese propietati (fig. 3)
  • diverse aplicatii in industrie si agricultura
  • pasaje ecologice
  • captusire noua a structurilor existente vechi
  • podete forestiere
  • sisteme de canalizare pluviala, canale, drenaje, puturi, evacuarea apei in cazul colectarilor de torente si in cazuri de catastrofe
  • sisteme de ventilatie

 

Fig. 2

Fig. 3

 

Aceste tevi sunt fabricate utilizand tehnologii moderne si materiale de inalta calitate, ceea ce le confera durabilitate si performante excelente. Compania pune accent pe inovatie si dezvoltare continua, adaptandu-si produsele pentru a satisface nevoile in schimbare ale clientilor si cerintele pietei. In plus, ViaCon acorda o atentie deosebita calitatii produselor sale, respectand standardele internationale si nationale in materie de fabricatie si siguranta. Acest lucru a contribuit la consolidarea pozitiei sale ca unul dintre principalii furnizori de tevi din plastic din Romania.

Tevile sunt potrivite pentru orice clase de incarcare pentru drumuri si cai ferate. Clasele de rigiditate SN4, SN6 si SN8 sunt caracteristici importante pentru tevile corugate din plastic, deoarece indica nivelul de rezistenta structurala si capacitatea acestora de a face fata la diverse incarcari si conditii de functionare. O alta caracteristica extrem de importanta este suprafata neteda a peretelui interior, care asigura parametri hidraulici excelenti.

 

ViaCon Romania are posibilitatea de a produce tevile la lungimile specificate in proiect, optimizand in acest fel costurile de achizitie si reducand la minimum risipa de materiale.

 

Intre caracteristicile pozitive ale tevilor din plastic se inscrie si capacitatea lor de a fi reciclate si reutilizate. Acest aspect contribuie la reducerea impactului asupra mediului si promoveaza practici mai sustenabile. ViaCon Romania a facut primul pas in acest sens obtinand anul trecut Declaratia de Produs de Mediu TIP III. Prin aceasta declaratie, ViaCon Romania isi demonstreaza preocuparea pentru evaluarea completa a impactului mediului asupra ciclului de viata al produselor sale, ceea ce poate contribui la constientizarea si imbunatatirea durabilitatii acestora.

 

In concluzie, tevile din plastic ofera o combinatie de rezistenta, eficienta si sustenabilitate, fiind o alegere viabila pentru infrastructura si constructii.

 

 

Autor:

Amalia SAMUILA − Business Unit Manager GeoTechnical Solutions, ViaCon Romania SRL

 

 

ViaCon constructs connections. Consciously.

ViaCon Romania SRL
Berlin 3; 507165 Prejmer – Brasov; Romania
tel.: +40 268 516 440 | fax: +40 268 516 381
e-mail: office@viacon.ro
www.viacon.ro

 

 

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 212 – aprilie 2024, pag. 22-23

 

 



Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2024/04/15/viacon-romania-tevi-corugate-pehd-pecor-optima/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.