«

»

VEGO HOLDINGS: Viitorul este acum – VEGO rescrie regulile jocului in tehnologie prin RENDA si SETT

Share

 

Inteligenta artificiala (AI) a devenit un catalizator al inovatiei in numeroase domenii, remodeland modul in care traim si lucram. Asemenea rotii olarului, care a revolutionat mestesugul modelarii lutului, AI transforma radical si benefic multe aspecte ale vietii noastre. In contextul profesional, AI deschide noi orizonturi, eficientizand procesele, personalizand experientele si facilitand luarea deciziilor bazate pe date.

 

Daca ne gandim la provocarea de a modela manual un vas de lut capabil sa depoziteze 50 de litri de apa, ne dam seama rapid de limitarile umane in absenta uneltelor potrivite. Imperfectiunile inerente si dificultatea de a mentine coerenta formei sunt depasite odata cu aparitia rotii olarului. In mod similar, AI si sistemele complexe precum RENDA, care integreaza algoritmi avansati, ne permit sa depasim barierele cognitive si sa antrenam mintea in moduri care nu erau posibile inainte.

 

 

Utilizarea AI in redactarea acestui material este un exemplu concret al impactului sau. In spatele culiselor, sistemele care utilizeaza AI si automatizarea lucreaza neobosit pentru a procesa informatii si a le transforma in idei puternice. Prin intermediul platformei RENDA, am structurat informatii brute intr-un format coerent si accesibil, demonstrand cum AI poate servi drept partener intelectual in procesul creativ.

 

Pe masura ce ne indreptam spre viitor, rolul AI in dezvoltarea profesionala si personala va continua sa se extinda. Este dificil sa anticipam intreaga gama de aplicatii si inovatii pe care AI le va aduce, dar putem fi siguri ca va avea un impact profund, asemenea inventiei rotii olarului. In timp ce ne adaptam la aceasta noua era tehnologica, este esential sa intelegem si sa valorificam potentialul AI pentru a imbunatati si a inova in toate aspectele vietii noastre.

 

INFOSISTEMUL RENDA (Reality Emulation With Native Data Analytics) − Realitate Emulata cu Analiza Datelor Native − este un sistem inovator de inteligenta artificiala, dezvoltat de entitatea de tehnologie si cercetare VEGO (Virtual Environment Generation & Optimization) − Generarea si Optimizarea Mediului Virtual, cu scopul de a emula gandirea artificiala.

Folosind limbajul sinergetic TransLingua, dezvoltat de VEGO pentru SETT, algoritmi avansati, logica transdisciplinara, roboti software pentru automatizare, o suita de inteligente artificiale interconectate si un TransGraph de informatii accesibil atat statistic cat si conjunctural, RENDA emuleaza comportamentul uman. Acest lucru permite automatizarea unui spectru larg de procese, incluzand analiza, sinteza si gandirea.

 

Intr-o lume in continua miscare, unde tehnologia si inovatia se impletesc cu viata cotidiana, apar solutii ingenioase care raspund nevoilor complexe ale societatii. Un exemplu concret al acestei simbioze intre inteligenta umana si cea artificiala este propunerea inovatoare de imbunatatire a sigurantei si fluiditatii traficului urban, o idee nascuta in inima aglomeratiei bucurestene.

 

Traficul din Bucuresti, asemenea celui din alte metropole, este o provocare constanta atat pentru conducatorii auto, cat si pentru pietoni. In acest context, solutia propusa de fondatorul si cofondatorul companiei, Virgil PROFEANU, este nu doar un raspuns la o problema specifica, ci si o demonstratie a potentialului imens pe care il are colaborarea dintre om si tehnologie.

 

Conceptul de trecere de pietoni inteligenta, echipata cu senzori care detecteaza prezenta pietonilor si activeaza semnale luminoase pentru a alerta soferii, este o abordare care ar putea revolutiona modul in care interactionam cu infrastructura urbana. Prin integrarea senzoristicii optice sau mecanice, care detecteaza greutatea pietonilor pe un soclu situat in afara carosabilului, se poate initia un semnal luminos de avertizare, un sistem luminos intermitent, care sa le semnaleze soferilor necesitatea de a opri, chiar daca prezenta pietonilor nu este imediat vizibila.

 

Mai mult decat atat, un astfel de sistem inteligent de gestionare a trecerilor de pietoni ar putea contribui la fluidizarea traficului, permitand acumularea si sincronizarea traversarilor. Reglementarile ar putea fi ajustate astfel incat angajarea in traversare a pietonilor sa fie conditionata de un semafor verde pentru acestia, iar semnalul rosu pentru masini sa fie activat doar dupa ce sistemul detecteaza intentia vehiculelor de a se opri.

 

Aceasta viziune este sustinuta de puterea inteligentei artificiale in cadrul VEGO, unde AI participa activ la solutionarea problemelor, avand la baza tehnologii avansate de invatare si adaptare la legislatie si reglementari.

 

KNEGO, entitatea inteligenta care se hraneste cu informatii dintr-un graf construit de experti, integreaza cunoasterea legislativa intr-un mod algoritmic, oferind o baza solida pentru dezvoltarea si implementarea unor astfel de solutii.

 

Cu o baza de date ce cuprinde 3.500 standarde, 800 normative si 250 legi, RENDA le ofera proiectantilor, si nu numai, posibilitatea de a naviga cu usurinta prin complexitatea legislativa. Raspunsurile rapide si precise pe care le furnizeaza sunt de nepretuit, mai ales in situatii in care timpul este un factor critic si unde o interpretare gresita a legii poate avea consecinte semnificative.

 

Avantajul major al utilizarii RENDA consta in capacitatea sa de a procesa si de a intelege limbajul natural, permitandu-le utilizatorilor sa formuleze intrebari directe si sa primeasca raspunsuri concrete, fara a fi nevoie de cunostinte de specialitate in domeniul IT. Acest lucru democratizeaza accesul la informatii juridice si tehnice, deschizand calea catre o mai buna intelegere si conformitate legislativa.

 

In plus, actualizarile constante ale bazei de date asigura ca toate informatiile sunt la zi, reflectand ultimele modificari si completari legislative. Astfel, proiectantii pot avea incredere ca se bazeaza pe cele mai recente si relevante date, evitand astfel riscul de a lucra cu informatii invechite sau inexacte.

 

RENDA, prin KNEGO, nu doar ca simplifica munca specialistilor, dar contribuie si la cresterea eficientei si a preciziei in proiecte, indiferent de complexitatea lor. Este un pas inainte spre o lume in care tehnologia si legislatia se impletesc armonios, oferind solutii inovatoare pentru provocarile contemporane.

 

RENDA, infosistemul care sta la baza acestei inovatii, este alimentat de motoarele inteligente artificiale si reprezinta un partener de nadejde pentru SETT, o masina pur algoritmica ce invata si se adapteaza continuu. Prin aceasta colaborare intre om si tehnologie, se deschid noi orizonturi pentru o lume mai sigura si mai eficienta, unde fiecare pas pe trecerea de pietoni este un pas spre viitor.

 

Intr-o lume in care termenul „smart” a devenit sinonim cu inovatia si eficienta, conceptul de smartwork se impune ca o evolutie naturala a modului in care intelegem munca si productivitatea. VEGO Holdings, o companie care se autodefineste ca fiind un angajator smart, a adoptat o abordare progresista, integrand tehnologia si flexibilitatea in cultura organizationala.

 

Smartwork, asa cum este conceput de VEGO, nu se limiteaza la utilizarea tehnologiei, ci presupune o abordare inteligent-umana, care valorifica potentialul angajatilor in orice context, fie ca este vorba de birou, de acasa sau chiar in timpul deplasarilor. Aceasta metodologie holistica permite o integrare armonioasa a resursei umane in diferite medii de lucru, conducand la o crestere semnificativa a eficientei.

 

Un exemplu concret al acestei filosofii este introducerea zilei libere „Friday-Freeday”, respectiv a saptamanii de patru zile lucratoare, o initiativa de pionierat care le-a permis angajatilor VEGO sa beneficieze de pana la 50 de zile de concediu suplimentar pe an. Aceasta masura nu doar ca imbunatateste echilibrul dintre viata profesionala si cea personala, dar ofera si oportunitatea de a se regandi rolul individual in familie si societate.

 

Mai mult decat zile libere, VEGO incurajeaza dezvoltarea continua a angajatilor prin sustinerea participarii la cursuri de formare profesionala. Aceasta politica subliniaza importanta unei gandiri active si a cautarii neintrerupte a celor mai eficiente metode de lucru. Prin urmare, smartwork nu este doar un concept, ci o practica vie, care se adapteaza si evolueaza in functie de nevoile angajatilor si ale companiei.

 

Astfel, VEGO Holdings demonstreaza ca smartwork nu este doar un trend, ci o transformare fundamentala a culturii muncii, care pune accent pe bunastarea angajatilor si pe o productivitate sustenabila. Aceasta abordare poate servi drept model pentru alte companii care aspira sa devina, la randul lor, angajatori smart intr-o lume in continua schimbare.

 

 

VEGO HOLDINGS
office@vego.holdings
Telefon/ Fax: 0371.488.910/ 0372.871.942
www.vego.holdings

 

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 212 – aprilie 2024, pag. 16-17

 

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2024/04/15/viitorul-este-acum-vego-rescrie-regulile-jocului-in-tehnologie-prin-renda-si-sett/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.