«

»

Constanta se pregateste pentru Saptamana nZEB

Share

 

In perioada 17-19 mai, la Constanta va avea loc Saptamana nZEB, cel mai mare eveniment expozitional dedicat constructiilor inteligente si sustenabile, al caror consum de energie este aproape egal cu zero (nearly Zero-Energy Buildings). Aceasta este o continuare a seriei de evenimente nZEB Roadshow derulate pana acum in mai multe orase din tara. Evenimentul va avea loc la mallul VIVO ‒ str. Aurel Vlaicu 220.

 

  • Trei zile dedicate celor interesati de constructii eficiente energetic
  • Zeci de specialisti in eficienta energetica pregatiti sa intampine publicul larg
  • Consiliere gratuita acordata vizitatorilor pentru reducerea consumului de energie in locuinte

Toate acestea, la cel mai mare eveniment de profil, in mai, la Constanta!

 

Saptamana nZEB de la Constanta va reuni experti din domeniile constructiilor si eficientei energetice, furnizori de solutii si tehnologii pentru realizarea cladirilor cu o performanta energetica ridicata, reprezentanti ai mediului academic, autoritati publice locale, dezvoltatori imobiliari, studenti si publicul larg, cu un accent special pe tineri si copii.

Evenimentul este dedicat celor care au in plan sa construiasca sau sa renoveze, viitorilor beneficiari de cladiri nZEB, dezvoltatorilor imobiliari, dar si celor interesati de solutii inovatoare de reducere a consumului de energie. Vizitatorii vor avea ocazia sa afle cum pot construi inteligent si cum pot reduce consumul de energie pana aproape de zero cu ajutorul solutiilor propuse de expozanti: de la mari producatori de materiale de constructii, ferestre, tamplarie, instalatii de incalzire si racire, sisteme de ventilatie cu recuperare de caldura, pompe de caldura si panouri fotovoltaice, pana la firme de montaj certificate si producatori de case modulare din lemn, metal sau materiale de constructie alternative.

Cei prezenti vor putea participa gratuit la seminarii, prezentari si workshopuri despre cum se aplica noua legislatie, ce materiale si tehnologii pot folosi, dar mai ales despre cum pot indeplini standardul nZEB. Organizatorii au pregatit atat demonstratii practice, machete si teste, cat si demonstratii teoretice.

Evenimentul pune accent si pe educarea viitoarelor generatii, copiii fiind asteptati in zona dedicata lor, cu ateliere si concursuri pe teme legate de sustenabilitate, arhitectura urbana si constructii ale viitorului. Toti participantii vor beneficia, pe durata evenimentului, in mod gratuit, de informatii si consultanta de specialitate personalizata de la cei mai buni profesionisti in domeniu, astfel incat sa poata construi mai bine si mai avantajos, mai ales in contextul politic si economic actual.

 

 

Ce este nZEB (nearly Zero Energy Building)?

nZEB este un standard devenit obligatoriu in constructii, incepand cu 2021. Este vorba despre Cladiri cu un consum de Energie aproape Zero, altfel spus, cladiri cu performanta energetica foarte ridicata. O cladire nZEB este o cladire performanta daca necesarul de energie este foarte scazut sau aproape egal cu zero si aceasta energie provine, in proportie de 30%, din surse regenerabile. Uniunea Europeana a stabilit o serie de obiective pentru reducerea poluarii si a consumului de energie din surse fosile, deoarece sectorul constructiilor este responsabil de aproximativ 40% din consumul de energie din surse neregenerabile si emiterea de gaze cu efect de sera.

 

Ce este nZEB Roadshow?

nZEB Roadshow, cunoscuta si sub denumirea Caravana nZEB, este o actiune europeana care aduce impreuna organizatii din Bulgaria, Croatia, Grecia, Italia si Romania in vederea promovarii pe plan local si regional a bunelor practici in materie de cladiri cu consum de energie aproape egal cu zero (nZEB). In Romania, evenimentul Saptamana nZEB a fost organizat de Clusterul pentru promovarea cladirilor cu consum de energie aproape egal cu zero (pRO-nZEB).

Saptamana nZEB de la Constanta este o continuare a Caravanei nZEB si este organizata de ZEBRO, „o echipa de Activisti nZEB care se ocupa cu promovarea constructiilor eficiente energetic, verzi, sustenabile”, sub egida Clusterului pRO-nZEB.

 

Unde se desfasoara Saptamana nZEB de la Constanta?

Evenimentul va avea loc in parcarea mallului VIVO.

Parcarea VIVO – str. Aurel Vlaicu nr. 220 − ofera un spatiu generos, usor accesibil, intr-o zona urbana dezvoltata.

Daca decideti sa apelati la mijloacele de transport in comun, aveti la dispozitie liniile: 43 MARITIMO, 101 MARITIMO, 1, 44 si 3B.

 

 

Impreuna construim mai eficient, mai durabil, mai sustenabil!

 

 

Mai multe informatii despre Saptamana nZEB Constanta gasiti pe website-ul Clusterului Pro-nZEB, www.pro-nzeb.ro, si pe cel al organizatorului ZEBRO, www.zebro.ro/saptamana-nzeb-constanta/

 

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2024/05/10/constanta-se-pregateste-pentru-saptamana-nzeb/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.