«

»

ARG: Pregatirea sarbatoririi a 35 de ani de la infiintarea Asociatiei Romane a Geosinteticelor

Share

 

In data de 20 martie 2024 a avut loc, in sistem online, sedinta Adunarii Generale a membrilor Asociatiei Romane a Geosinteticelor (ARG). Sedinta legal constituita ‒ cu majoritatea membrilor prezenti – a avut ca principale subiecte pe ordinea de zi: aprobarea raportului de activitate pe anul 2023 si propunerea planului de activitate pe anul 2024.

Este notabil faptul ca numarul membrilor ARG este in continua crestere, la toate tipurile de membri: individuali ‒ de la 23 in 2020, la 41 in 2023, si colectivi ‒ de la 2, la 6.

Daca in raportul de activitate pe anul 2023 s-au prezentat toate evenimentele organizate si actiunile intreprinse, o mare majoritate dintre ele ‒ prezentate si in Revista Constructiilor, pentru planul de activitate pe anul 2024 a fost solicitat punctul de vedere al membrilor, sub forma de vot secret, privind organizarea de evenimente viitoare. Ulterior, Consiliul Director al ARG s-a reunit si a decis organizarea urmatoarelor evenimente, nefiind exclusa insa organizarea sau participarea la alte actiuni.

 

 

 

Workshop GeoSint / Atelierul de Geosintetice ‘24

La cele doua editii anterioare, din 2022 si 2023, au participat cca. 60, respectiv 70 de persoane, in mare majoritate studenti, dar evenimentul a starnit si interesul specialistilor din domeniu, fapt incurajator pentru organizarea de editii viitoare, cu o frecventa anuala. Cu siguranta, succesul este datorat si sponsorizarilor din partea membrilor colectivi ai asociatiei sau companiilor din domeniu, deoarece suportul financiar oferit este folosit exclusiv pentru burse de participare acordate studentilor.

Editia din 2024 va avea in mare masura acelasi format, cu prezentari sustinute de specialisti din domeniu, expozitie de materiale geosintetice si concursuri in urma carora se vor acorda premii echipelor castigatoare. Poate cel mai important aspect al acestei manifestari este posibilitatea unui dialog informal, intr-un cadru deschis si prietenos, intre toti participantii, indiferent de experienta acumulata in domeniu.

Inca nu s-a stabilit locatia, dar aceasta va fi anuntata in cel mai scurt timp. S-a stabilit, in schimb, perioada de organizare: 25-27 octombrie 2024.

Sunt asteptati la eveniment toti cei interesati de utilizarea corecta si eficienta a materialelor geosintetice.

 

 

 

GeoSint 2025 / Al 4-lea Simpozion National de Geosintetice

Programata initial sa se desfasoare in toamna anului 2024, a IV-a editie a Simpozionului National de Geosintetice a fost reprogramata sa se desfasoare in perioada 3–4 aprilie 2025 si va fi o editie jubiliara, de celebrare a 35 de ani de la infiintarea Asociatiei Romane a Geosinteticelor.

Simpozionul se va desfasura pe parcursul a doua zile, in care vor fi prezentate lucrarile publicate. In programul preliminar sunt cuprinse patru lucrari invitate (keynote lectures), care vor fi sustinute de profesori din strainatate cu cercetari remarcabile in domeniul materialelor geosintetice.

In acest moment, suntem in discutii avansate cu o editura internationala prestigioasa, pentru indexarea lucrarilor in Scopus si Web of Knowledge. Acest lucru atrage de la sine formarea unui comitet stiintific international, dar si publicarea in limba engleza a tuturor lucrarilor. Suplimentar, daca vor exista solicitari, nu este exclusa publicarea si a unui volum de lucrari in limba romana, respectiv organizarea unei sesiuni de prezentari in limba romana.

De la un astfel de eveniment nu poate sa lipseasca o expozitie tehnica la care sunt invitati sa participe membrii colectivi ai asociatiei, ce vor beneficia de o reducere la pachetele de sponsorizare, dar si alti producatori, distribuitori sau utilizatori de materiale geosintetice din tara si strainatate.

GeoSint 2025 va fi organizat cu sprijinul Universitatii Tehnice de Constructii Bucuresti (UTCB), care va fi gazda evenimentului.

 

 

Autor:

conf. univ. dr. ing. Ernest OLINIC ‒ presedinte al Asociatiei Romane a Geosinteticelor, director Departament de Geotehnica si Fundatii, Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti

 

Asociatia Romana a Geosinteticelor  

 

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 213 – mai 2024, pag. 48

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2024/05/18/arg-pregatirea-sarbatoririi-a-35-de-ani-de-la-infiintarea-asociatiei-romane-a-geosinteticelor/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.