«

»

FORUMUL SMART VILLAGE: Satul romanesc – traditie si inovare. Accesarea fondurilor pentru implementarea de proiecte in perioada 2024-2028

Share

 

Forumul Smart Village, cel mai asteptat eveniment din regiune pe tematica sa, este pregatit sa revina cu cea de-a IV-a editie, care va avea loc in perioada 18-23 iunie 2024 la Hotel Poseidon 4*, din Jupiter. Eveniment emblematic al anului, forumul va fi epicentrul dezbaterilor, oportunitatilor si solutiilor pentru decidenti politici si profesionistii din domeniul dezvoltarii locale si regionale din toata Europa.

Editia de anul acesta este gata sa declanseze o noua provocare, cu cele cinci zile de sesiuni dedicate comunelor, oraselor si regiunilor. Avand loc in perioada inceperii unei noi etape electorale, dialogul va include un numar mare de sesiuni de lucru, impreuna cu propuneri si proiecte politice. Va invitam, deci, sa dezbatem problematica finantarii proiectelor si sa identificam solutii pentru comunitatile locale. Descoperiti impreuna cu experti in solutii inteligente, consultanti in fonduri europene, furnizori de tehnologie, factori politici, primari, consilieri si formatori de opinie, care sunt perspectivele pentru perioada 2024–2028.

 

 

Prezenta dlui Dragos Horia BUHOCIU – Director General in Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei la editia 2024 a Forumului Smart Village faciliteaza dialogul si interactiunea cu reprezentanti ai institutiilor publice implicate in gestionarea programelor prin care se poate obtine finantare pentru diferite proiecte.

 

 

INVESTII DIN PNRR IN MEDIUL RURAL

• Componenta C5 – Valul Renovarii/Pilonul I. Tranzitia verde
Prin Componenta C5 – Valul Renovarii, Romania beneficiaza din Planul National de Redresare si Rezilienta de 2,17 miliarde de euro. Pe langa fondurile aferente PNRR, se asigura si supracontractarea cu 30%, respectiv cu 651 milioane euro. Astfel, cele 2,821 miliarde de euro se aloca dupa cum urmeaza:

  • 1,3 miliarde euro (1 miliard de euro PNRR + 300 milioane euro supracontractare) pentru blocuri de locuinte;
  • 1,521 miliarde euro (1,17 miliarde de euro PNRR + 351 milioane euro supracontractare) pentru cladiri publice de la nivel central si local.

• Componenta C10 – Fondul local/Pilonul IV. Coeziune economica, sociala si teritoriala
Prin Componenta 10 – Fondul local, Romania beneficiaza din Planul National de Redresare si Rezilienta de 2,1 miliarde de euro. Pe langa fondurile aferente PNRR, se asigura supracontractarea cu 30%, respectiv 630 milioane euro, suma totala fiind de 2,73 miliarde euro, suma impartita pe categorii de investitii.

• Componenta C15 – Educatie/Pilonul VI. Politici pentru noua generatie
Prin Investitia 1. Construirea, echiparea si operationalizarea a 110 crese, Romania beneficiaza, din PNRR, de 230 milioane euro. Pe langa aceste fonduri, va fi asigurata supracontractarea cu 30%, conducand la un buget alocat total de 299 milioane euro.


Cum va arata satul sau comuna dumneavoastra in urmatorii ani?

 

 

Pentru parteneriate:

dl. Viorel STOICA, coordonator eveniment, tel: 0761 228 781 | office@satulinteligent.ro.

 


 www.smartvillageevents.com


 

Organizator:

Satul Inteligent SRL

 

Partener strategic:

Heveco SRL

 

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 213 – mai 2024, pag. 44

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2024/05/19/forumul-smart-village-satul-romanesc-traditie-si-inovare-accesarea-fondurilor-pentru-implementarea-de-proiecte-in-perioada-2024-2028/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.