«

»

DECEUNINCK: Design fara otel cu ThermoFibra – tehnologie unica cu fibra de sticla pentru ferestre si usi

Share

 

Deceuninck, unul dintre principalii producatori mondiali de profile din PVC pentru ferestre si usi, care activeaza pe piata din Romania de 26 de ani, si-a prezentat la targul international Fensterbau Frontale 2024, desfasurat in aceasta primavara in Germania, tehnologia unica ThermoFibra, una dintre inovatiile majore utilizate pentru profilele de ferestre si usi din seria Elegant.

 

 

 

Ovidiu CILIBIU

Cu ajutorul ThermoFibrei se produc ferestre si usi cu o izolatie termica superioara, cu un nivel unic de stabilitate, avand grosimea aripii de 7 mm – toate acestea fara folosirea otelului”, explica Ovidiu CILIBIU, directorul de vanzari al Deceuninck Romania si Moldova.

 

 

Sistemul de profil Elegant ThermoFibra Infinity, cu o adancime constructiva de 76 mm, utilizeaza cea mai recenta tehnologie pentru ferestre. Deceuninck integreaza fire continue de fibra de sticla in partile exterioare ale profilului ‒ o tehnologie unica pe piata. Prin eliminarea otelului de armare, pot fi integrate mai multe nervuri interioare, ceea ce duce la o stabilizare remarcabila si o geometrie imbunatatita a profilurilor. In plus, greutatea este redusa semnificativ, in timp ce valorile de izolare termica ajung la cel mai inalt nivel. Designerii au reusit sa reduca grosimea aripii cu inca 2 mm, astfel ca Elegant ThermoFibra Infinity este cea mai subtire fereastra PVC cu aspect de aluminiu de pe piata.

In combinatie cu armatura termica Forthex realizata din spuma PVC cu invelis stabil de PVC si cabluri de otel integrate in cadrul ferestrei, se poate obtine o imbunatatire suplimentara a izolatiei termice la Uf 0,85 W/m2K, fara a compromite designul. Aceasta valoare remarcabila se aplica si usilor de balcon, precum si celor rezidentiale ThermoFibra. Valorile imbunatatite de extragere fata de armatura din otel cresc gradul de protectie impotriva efractiei la RC2.

Forthex simplifica, de asemenea, asamblarea: elementele sunt semnificativ mai usoare si mai simplu de instalat, iar insurubarea prin spuma reprezinta si ea un avantaj.

La usile de intrare ThermoFibra, eliminarea otelului si a coltarelor sudabile reduce gestionarea excesului de stoc si scurteaza considerabil timpii de procesare. Tehnologia poate fi integrata in procesul normal de productie industriala in timpul pregatirii. In comparatie cu usa de intrare Elegant cu armatura din otel, greutatea poate fi redusa cu pana la 40%, desi, la fel ca la varianta din otel, sunt posibile dimensiuni ale elementelor de pana la 2,50 m.

 

ThermoFibra faciliteaza dimensiuni maxime cu o greutate semnificativ mai mica si, astfel, extinde posibilitatile de design ale arhitecturii cu focus pe lumina naturala: cu ThermoFibra in fereastra glisanta, se pot produce elemente moderne de fereastra de pana la 2,40 m pentru camere luminoase – si totul fara otel. Datorita geometriei optimizate a grosimii aripii, pot fi construite chiar si elemente mai inalte, cu lipirea sticlei”, mai spune Ovidiu CILIBIU.

 

Utilizarea PVC-ului reciclat in miezul profilului il face deosebit de durabil. Forthex este realizat 100% din material reciclat, ceea ce inseamna ca anumite combinatii de cadre/ferestre ating un continut reciclat de peste 55%. De asemenea, datorita fibrelor lungi, profilele sunt complet reciclabile in propria fabrica de reciclare Deceuninck.

Pentru fereastra viitorului, Deceuninck oferta o gama actualizata de culori, cu 57 de folii, ce contine culori la moda cum ar fi negrul mat grafit si folii cu aspect de aluminiu, precum si nuante calde de lemn. Concluzia este enuntata chiar de Ovidiu CILIBIU: „Posibilitatile de design sunt nenumarate.”

 

 

 Pentru mai multe detalii, va invitam pe

https://deceuninck.ro

 

 

 

 

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 213 – mai 2024, pag. 18-19

 

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2024/05/20/deceuninck-design-fara-otel-cu-thermofibra-tehnologie-unica-cu-fibra-de-sticla-pentru-ferestre-si-usi/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.