«

»

PLANRADAR: SiteView transforma documentatia vizuala simpla intr-o experienta 360° pe platforma PlanRadar

Share

 

PlanRadar va aduce in curand inteligenta artificiala la indemana utilizatorilor prin lansarea unei noi functii, SiteView, conceputa pentru a imbunatati capacitatile de documentare, comunicare si raportare ale platformei sale digitale de management al constructiilor si instalatiilor.

 

SiteView le permite utilizatorilor sa capteze imagini la 360° ale unui proiect in timp ce se deplaseaza pe santier cu o camera de 360° atasata la o casca. Imaginile sunt cartografiate automat pe un plan 2D, creand o inregistrare vizuala detaliata a activitatii in fiecare etapa a constructiei.

Astfel obtinute, imaginile sunt transferate automat si integrate in PlanRadar, gata pentru a fi revizuite pe platforma la scurt timp dupa finalizarea unei plimbari pe santier. Aceasta va facilita documentarea vizuala a as-builts in cateva minute, precum si actualizarea rapida a oricarei documentatii vizuale de santier necesare. In plus, o functie de comparare va permite ca imaginile captate la doua date diferite sa fie afisate una langa alta spre a fi comparate in timpul construirii, pentru a vedea progresul si pentru a depista orice deviere.

Aceasta functie schimba regulile jocului pentru utilizatorii PlanRadar, combinand experienta usor de utilizat cu cele mai inalte niveluri de acuratete, si facand posibila realizarea unor planuri vizuale complete de constructie, precum si documentarea pe teren a progresului si a imaginilor, in locul realizarii a mii de fotografii”, spune Ibrahim IMAM, co-CEO al grupului PlanRadar, adaugand ca: „In plus fata de platforma noastra principala de documentare, comunicare si ticketing, SiteView inseamna ca oricine lucreaza la un proiect poate acum sa se intoarca cu usurinta si sa se uite «dincolo de pereti» pentru a vedea exact ce a fost construit sau instalat, reducand riscul de reluare a lucrarilor.”

 

SiteView reduce timpul de inspectie la fata locului si accelereaza colaborarea in echipa, permitand o vizualizare completa a santierului, chiar si atunci cand se lucreaza de la distanta. Imaginile fotografice la 360° ofera toata documentatia necesara pentru a vedea ce s-a intamplat, oferind o transparenta completa a proiectului”, dupa cum explica Clemens HAMMERL, Chief Product Officer, PlanRadar. „Avand nevoie de o instruire minima, utilizatorii pur si simplu seteaza o pozitie de pornire pe un plan de constructie 2D in cadrul aplicatiei mobile PlanRadar, se plimba pe santier si apasa butonul de oprire cand termina; algoritmii nostri sofisticati se ocupa de restul.”

 

SiteView utilizeaza tehnologia SLAM (Simultaneous Location and Mapping), aceeasi tehnologie folosita pentru automobilele fara sofer, pentru a studia medii necunoscute in timp ce se deplaseaza simultan prin ele. Functioneaza prin estimarea traiectoriei din santier pe un plan de constructie digital, cu algoritmi care aliniaza in mod constant datele secventiale pentru a determina pozitia si traiectoria.

 

Calea este apoi aliniata la plan, folosind algoritmi de viziune computerizata alimentati de inteligenta artificiala, care integreaza estimarea adancimii si localizarea precisa.

Imaginea cuprinzatoare asupra lucrarilor pe parcursul fiecarei etape a procesului de construire va genera o transparenta deplina a activitatilor pentru toate partile implicate in proiect, contribuind la prevenirea comunicarii gresite si la atenuarea potentialelor dispute.

 

 

Dar lansarea SiteView este doar inceputul. Functiunea va beneficia de actualizari constante, inclusiv de integrarea BIM si posibilitatea de conectare la tickete pe imaginile 360°.

 

 

PlanRadar – Birou Romania   
Soseaua Orhideelor nr. 15A, Orhideea Towers, etaj 14, 060071, Bucuresti
Tel.: +40 364 228 040
E-mail: info@planradar.com
https://www.planradar.com/ro

 

 

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 213 – mai 2024, pag. 6-7

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2024/05/20/planradar-siteview-transforma-documentatia-vizuala-simpla-intr-o-experienta-360-pe-platforma-planradar/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.