«

»

PPTT: Impulsionand schimbarile si imbunatatind directia – doua evenimente-cheie in activitatea Patronatului Producatorilor de Tamplarie Termoizolanta

Share

 

 In activitatea dinamica a unei organizatii, evenimentele importante aduc adesea oportunitati de crestere, schimbare si inovatie. Doua astfel de evenimente recente in cadrul Patronatului Producatorilor de Tamplarie Termoizolanta au fost Conferinta Anuala „Ziua Producatorilor si Montatorilor de Tamplarie, Vitraje Izolante si Fatade” si Adunarea Generala Ordinara a Membrilor PPTT, organizate la Phoenicia Grand Hotel, in Bucuresti, in data de 18 aprilie 2024.

 

Conferinta anuala Ziua Producatorilor si Montatorilor de Tamplarie, Vitraje Izolante si Fatade

Conferinta Ziua Producatorilor si Montatorilor de Tamplarie, Vitraje Izolante si Fatade a fost un eveniment marcant ce a adus impreuna partenerii conferintei, specialistii din industrie si liderii celor mai importante companii, pentru a explora noile idei, a impartasi experiente si a marca bucuria unei zile dedicate inovatiei, excelentei si dezvoltarii durabile in domeniul tamplariei si fatadelor.

Aflata la cea de-a sasea editie, conferinta a fost plina de prezentari captivante, studii de caz inspiratoare si sesiuni de discutii in cadrul carora participantii au avut prilejul de a se bucura de prezentarea unor experiente si perspective noi asupra industriei, dar si de sesiuni de networking.

Tematica conferintei s-a adresat specialistilor din domeniul executiei si montajului tamplariei termoizolante si peretilor cortina, producatorilor de vitraje izolante, arhitectilor si proiectantilor, studentilor de la facultatile de constructii si arhitectura, serviciilor specializate din cadrul autoritatilor locale privind arhitectura si urbanismul localitatilor si constructiilor, specialistilor si antreprenorilor din domeniul constructiilor.

Prezidata de domnul LORINCZ Barnabas, director executiv al PPTT, conferinta a pus accentul pe inovatie si tehnologie, eficienta energetica, solutii pentru protectia la foc a fatadelor, tendinte si oportunitati in piata constructiilor, dar si pe o prezentare a pietei de tamplarie termoizolanta din Romania. Vorbitorii, invitati din domeniul tamplariei termoizolante, precum si din domenii conexe, au inspirat participantii cu perspective proaspete si solutii creative pentru provocarile actuale si viitoare.

 

Speakerii conferintei au fost: Valentin PETRESCU – presedinte al PPTT, Bogdan LAZAR – Reynaers Aluminium, Radu VIERU – Proventuss Solutions, Emil SERB – Aluprof Aluminium Systems Romania, Gabriel ENE – Klass Coating System, Dana BADEA – Alukonigstahl Sisteme De Aluminiu, Otel si Plastic, Leon BUZATU – Saint-Gobain Glass Romania, Ovidiu STEFANESCU – Revista Fereastra, Cristian ERBASU – presedinte FPSC.

 

In cuvantul sau de deschidere, domnul Valentin PETRESCU, presedintele PPTT, a mentionat importanta unitatii breslei in fata autoritatilor si rezultatele obtinute in perioada mandatului 2020–2024, precum si bucuria ca in continuare se vede un interes foarte mare al companiilor din breasla fata de astfel de evenimente, avand in vedere ca Patronatul Producatorilor de Tamplarie Termoizolanta este singura organizatie reprezentativa care organizeaza evenimente specifice activitatii breslei.

Valentin PETRESCU, presedinte PPTT

 

Domnul LORINCZ Barnabas, director executiv PPTT, la randul sau, s-a aratat increzator in dezvoltarea continua a breslei si ii invita pe cei care nu au aderat inca in patronat sa arate deschidere unui astfel de demers, mentionand pe scurt avantajele aderarii companiilor, avantaje ce reies din activitatile si realizarile patronatului, care, in calitate de „strajer al breslei”, are si o sarcina importanta referitor la monitorizarea legislatiei de interes pentru breasla, cooperarea cu autoritatile de stat pentru crearea, reinnoirea si modificarea acesteia, si depunerea propunerilor de modificare la ministerul de resort.

LORINCZ Barnabas, director executiv PPTT

 

 

Adunarea Generala Ordinara a Membrilor PPTT si alegerea noului Consiliu Director

Celalalt eveniment important in viata organizatiei a fost desfasurarea Adunarii Generale Ordinare a Membrilor PPTT, la aceeasi locatie in care s-a organizat si conferinta, adunare in cadrul careia s-a ales noul Consiliu Director, pentru mandatul 2024‒2028.

Adunarea Generala Ordinara a Membrilor PPTT s-a realizat in doua etape, conform procedurii de desfasurare aprobate de Consiliul Director al Patronatului Producatorilor de Tamplarie Termoizolanta.

In prima etapa, in perioada 15 aprilie 2024, ora 10, si 17 aprilie 2024, ora 22, s-a desfasurat transmiterea votului prin e-mail de catre membrii PPTT cu drept de vot, pentru alegerea membrilor noului Consiliu Director, mandat 2024‒2028. Procesul de votare a prezentat interes in randul membilor, procentul de vot fiind de 76,12%.

 

In a doua etapa, s-au desfasurat lucrarile Adunarii Generale Ordinare a Membrilor PPTT in sala, avand participanti prezenti fizic si in sistem online. S-au supus aprobarii: Raportul de activitate al Consiliului Director, mandat 2020‒2024; Bilantul contabil ‒ situatia financiara pentru anul 2023; Bugetul de venituri si cheltuieli pentru anul 2024 ‒ previziune bugetara. Votul asupra documentelor a fost exprimat direct de catre membri prezenti in sala si de cei care au participat online, in platforma Zoom. Documentele prezentate si supuse aprobarii au fost votate in unanimitate, iar in continuare a fost prezentat raportul cenzorului pentru anul 2023.

 

La finalul lucrarilor a fost prezentat rezultatul votului pentru membrii noului Consiliu Director, mandatul 2024‒2028.

Noul Consiliu Director este alcatuit din 13 membri: Leon BUZATU ‒ Saint-Gobain Glass Romania SRL, Gelmar-Aurelian SAVULESCU ‒ Fereastra S.U.K.I. SRL, Adrian GARMACEA ‒ Barrier SRL, Valentin PETRESCU ‒ Valras Prod SRL, TAKACS Gyula ‒ Veka Romania SRL, BEER Attila ‒ Alukonigstahl Sisteme de Aluminiu, Otel si Plastic SRL, Hubert Kamil NUCKOWSKI ‒ Aluprof Aluminium Systems Romania SRL, Nicu CRACIUN ‒ Gealan Romania SRL, Dragos STAN ‒ Al Promt SRL, Adrian-Daniel ZAMFIR ‒ Aluminium Architectural Product SRL, Marius IONITA ‒ Alumil Rom Industry, Dumitru-Daniel POPA ‒ Reynaers Aluminium SRL, Christian-Virgil RAMBA ‒ Plus Confort SRL, si 4 membri supleanti: Gabriel ENE ‒ Klass Coating System SRL, Victor MORA ‒ MRG Fatade SRL, Sebastian-Ovidiu CARABA ‒ Silcar Prod SRL si Marian DOBRIN ‒ Exigere Probant SRL.

Conform statutului PPTT, noul Consiliu Director votat s-a intrunit imediat dupa terminarea lucrarilor Adunarii Generale Ordinare a Membrilor PPTT, pentru a-si alege presedintele si pe cei cinci vicepresedinti, in spiritul acoperirii unei palete cat mai largi din spectrul de activitati al breslei.

In urma votului, au fost alesi: in functia de presedinte, dl Valentin PETRESCU, iar in functiile de vicepresedinti, dnii Gelmar-Aurelian SAVULESCU, Christian-Virgil RAMBA, Nicu CRACIUN, BEER Attila si Leon BUZATU.

Noul Consiliu Director si-a inceput mandatul cu angajamentul de a continua si finaliza activitatile incepute de CD in mandatul 2020‒2024, de a fi transparent si cu orientare catre rezultate. Cu o viziune clara si o abordare colaborativa, acesti lideri vor avea rolul de a ghida organizatia catre realizarea obiectivelor stabilite.

 

 

In concluzie,

Intr-o perioada caracterizata de multe schimbari majore, ramanem ferm angajati fata de valorile noastre fundamentale constand in promovarea, sustinerea si apararea intereselor economice, tehnice, juridice si etice ale membrilor, si in promovarea si dezvoltarea productiei de calitate in domeniul tamplariei, vitrajelor izolante si fatadelor.

 

 


Ramaneti la curent cu activitatile Patronatului Producatorilor de Tamplarie Termoizolanta din Romania accesand

https://www.pptt.ro/

 

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 213 – mai 2024, pag. 16-17

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2024/05/20/pptt-impulsionand-schimbarile-si-imbunatatind-directia-doua-evenimente-cheie-in-activitatea-patronatului-producatorilor-de-tamplarie-termoizolanta/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.