«

»

TERRA Romania Utilaje de Constructii: PALFINGER PK 1050 TEC. Noul standard pentru clasa de 100 tm

Share

 

Noul model PK 1050 TEC, prezentat de curand de catre PALFINGER ‒unul dintre cei mai mari producatori de macarale din lume ‒ reprezinta un punct de referinta absolut in segmentul macaralelor grele montate pe sasiu de camion. Aceasta lucreaza inclusiv cu brat suplimentar, oferind si o capacitate enorma de ridicare: 95 de tone-metru, remarcandu-se in special prin raza sa unica de lucru, de pana la 37 de metri.

 

Aceasta macara este si extrem de rapida, avand un sistem de control prin radiocomanda. O alta premiera este sistemul SMART CONTROL ‒ integrat pentru prima data intr-o macara de 100 mt ‒ care, impreuna cu functiile MEMORY POSITION si LEVELING ASSISTANT, ii asigura operatorului un mediu de control si de lucru mai simplu si mai inteligent. In plus, datorita sistemului DUAL POWER SYSTEM CONTINUOUS (DPS-C), operatorul poate sa se bazeze intotdeauna pe un maximum de putere de ridicare, adaptata permanent in functie de pozitia de lucru.

PK 1050 TEC reprezinta alegerea ideala, fie ca se lucreaza la inaltimi mari in pozitie verticala, fie la orizontala, prin usi de hale sau de garaje.

 

Caracteristici-cheie:

 • P-PROFIL, pentru o greutate redusa a bratului: Ofera o rezistenta crescuta la torsiune, in special atunci cand bratul lucreaza extins. Este mai usor decat alte profile de brat, ducand la o greutate totala mai mica a macaralei, la performante de lucru mai bune si la o deplasare mai usoara a bratelor, in momentul telescoparii. Patinele de sustinere din plastic au capacitati superioare de auto-lubrifiere, ce contribuie la reducerea timpilor de service si intretinere.
 • LEVELING ASSISTANT, o economie de timp de pana la 80% pentru calarea echipamentului: Procesul are loc prin inducerea de mici miscari pulsatorii ale cilindrilor de calare, printr-o singura comanda. Pentru a obtine cea mai buna inclinare posibila a vehiculului pentru fiecare tip de aplicatie, operatorul poate alege intre doua versiuni: steep position sau
 • Un sistem dual de lucru (DPS-P / DPS-C), pentru o utilizare cu eficienta maxima: Sistemul DUAL POWER permite o crestere semnificativa a capacitatii de ridicare a bratului suplimentar, mai ales la raze mari de lucru. In timp ce DPS-Plus recunoaste doua pozitii de lucru ale ultimului tronson telescopic, si foloseste doua niveluri de presiune, modulul DPS-C poate selecta continuu presiunea optima in functie de pozitia bratului.
 • HPSC-PLUS, pentru o acoperire perfecta a zonei de lucru: Ofera 3 module suplimentare pentru a asigura maximul de stabilitate a macaralei in timpul lucrului: sistemul de detectare a sarcinii (LOAD), sistemul de masurare a lungimii bratului (GEOM) si cel de calcul al fortei de apasare a calelor (FSTAB). Astfel, intreaga capacitate de ridicare poate fi utilizata in fiecare punct al curbei de stabilitate a macaralei, indiferent daca conditiile de calare sunt restrictive sau nu.
 • Sistemul de asistenta P-FOLD: Face ca operatiunile de pliere/depliere sa fie simple pentru operator, prin miscarea unei singure manete de pe radiocomanda, dar in acelasi timp rapide.
 • SMART CONTROL ‒ controlul precis al varfului bratului macaralei pe orizontala, verticala si diagonala, cu o singura maneta: Sistemul recunoaste singur sarcinile grele din carlig si compenseaza automat devierea bratului macaralei.
 • MEMORY POSITION – memorarea a pana la 4 pozitii de lucru ale macaralei
 • Sistemul de rotire continua, pentru un mod de lucru fara restrictii
 • Controlul sincronizat al cablului (SRC) si Controlul automat al tensiunii cablului (RTC), pentru o operare eficienta a troliului
 • Sistemul activ de amortizare a oscilatiilor (AOS), garantul unui mod de lucru fara oscilatii
 • Sistemele de asistenta MEXT & WEIGH, pentru mai multa siguranta si confort

 

TERRA PALFINGER SRL este distribuitor autorizat in Romania de utilaje PALFINGER. Pentru a cunoaste mai in detaliu acest utilaj exceptional, PK 1050 TEC, dar si celelalte modele PALFINGER din portofoliul nostru, nu ezitati sa ne contactati:

Call Center: +40 31-73.07.301

E-mail: office.ro@terra-world.com

 

 

 

 

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 213 – mai 2024, pag. 26

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2024/05/20/terra-romania-utilaje-de-constructii-palfinger-pk-1050-tec-noul-standard-pentru-clasa-de-100-tm/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.