Confederatia Antreprenorilor si Investitorilor din Romania ‒ CAIR a dobandit personalitate juridica si astfel s-au incheiat toate demersurile necesare pentru infiintarea celei mai noi confederatii patronale din Romania.
Aceasta a fost infiintata la initiativa Federatiei Patronatelor Societatilor din Constructii (FPSC) si a Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR) si are drept scop sustinerea si apararea intereselor patronatelor din domenii socio-economice vitale pentru dezvoltarea societatii in ansamblul ei: constructii, turism, materiale pentru constructii, HoReCa, precum si alte sectoare ale economiei romanesti.
CAIR reprezinta, pentru inceput, interesele a peste 20 de organizatii patronale ai caror membri insumeaza mai mult de 120 de mii de angajati. Cea mai noua confederatie patronala din Romania isi propune o organizare administrativa record, cu filiale in toata tara.
Inginerul si antreprenorul Cristian Romeo ERBASU este presedintele CAIR, fiind ales in aceasta functie pentru o perioada de 4 ani. Din aceasta pozitie, el a tinut sa sublinieze ca „O societate dezvoltata este una in care fiecare categorie sociala are la dispozitie parghiile necesare evolutiei personale, profesionale, sociale si economice. Fara colaborare, actiune, initiativa si respect nu putem contribui la imbunatatirea societatii, in ansamblul ei. Prin infiintarea CAIR ne propunem sa contribuim, cu toate resursele pe care le avem la dispozitie, la evolutia societatii in care traim”.
Confederatia Antreprenorilor si Investitorilor din Romania ‒ CAIR functioneaza conform prevederilor Legii Dialogului Social, nr.367/2022 si fondatorii acesteia isi propun ca noua organizatie sa se transforme in scurt timp intr-unul dintre cei mai importanti actori implicati in procedurile dialogului social tripartit privind negocierea si incheierea acordurilor sociale.
Infiintarea Confederatiei Antreprenorilor si Investitorilor din Romania ‒ CAIR are la baza principiile dialogului social bipartit bazat pe respectul reciproc intre parteneri si pe capacitatea de actiune si negociere voluntara prin implicarea angajata a partilor. Printre directiile strategice aprobate prin Statutul CAIR se numara:
- crearea unor medii predictibile si transparente pentru desfasurarea activitatilor din economia nationala;
- realizarea si consolidarea parteneriatelor in domeniul educatiei si facilitarea recrutarii talentelor in domeniile economiei vizate de asociere confederativa si in mediul de afaceri;
- dezvoltarea unui climat atractiv, de solidaritate sociala si profesionala intre membri si alte organizatii patronale nationale si internationale care sa genereze reprezentativitate si eficienta;
- crearea de oportunitati investitionale si de afaceri.
Fondatorii Confederatiei isi propun infiintarea unor structuri administrative proprii precum centre multifunctionale, centre de formare profesionala, centre de informare si documentere, centre de mediere, arbitraj si reprezentare juridica.
CAIR lanseaza o invitatie la adeziune tuturor organizatiilor patronale care sustin principiul ce a stat la baza infiintarii Confederatiei: dezvoltarea mediului de afaceri si a economiei romanesti moderne.
Statutul poate fi consultat accesand pagina de internet a Confederatiei, www.cair.ro.
Confederatia Antreprenorilor si Investitorilor din Romania ‒ CAIR
Adresa: Bd. Mircea Voda nr. 35, sector 3, Bucuresti
Tel: (+4) 0753 039 138
Email:office@cair.ro
…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 214 – iunie 2024, pag. 14
Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Lasă un răspuns