«

»

CONCELEX: Aeroportul „Delta Dunarii” din Tulcea, al doilea obiectiv din domeniul aeroportuar finalizat cu succes in aceasta primavara

Share

 

 

Concelex, una dintre cele mai importante companii romanesti de constructii integrate, si-a adaugat in portofoliu, in aceasta primavara, un al doilea obiectiv finalizat in domeniul aeroportuar, respectiv Aeroportul „Delta Dunarii” din Tulcea. In urma lucrarilor de modernizare, sub coordonarea Concelex ca Antreprenor General, aeroportul indeplineste standardele operationale si de securitate cerute de normele europene pentru operarea de zboruri internationale dar si reglementarile impuse de intrarea in spatiul Schengen aerian.

 

Lucrarile de extindere si modernizare au fost realizate intr-un timp foarte scurt, de doar 18 luni, la care se adauga alte 2 luni alocate partii de proiectare, realizata de asocierea Concelex SRL ‒ Consteel Company SRL. Valoarea totala a proiectului a fost de 180 de milioane lei, finantarea fiind asigurata din fonduri europene.

 

Lucrarile de la aeroportul din Tulcea au inclus: modernizarea si extinderea terminalului de pasageri, modernizarea platformei de imbarcare‒debarcare prin construirea unui ansamblu format dintr-un tunel fix de 9 m si un tunel mobil de 32 m, modernizarea caii de rulare alfa (construita in 1973) si construirea platformei dedicate activitatilor de degivrare/antigivrare aeronave.

 

Cu o suprafata desfasurata 9.300 mp, Aeroportul International „Delta Dunarii” din Tulcea beneficiaza, intre altele, de un sistem de control cu 3 filtre de securitate pentru pasageri, 6 cabine pentru politia de frontiera, 5 ghisee check-in, 3 porti de imbarcare.

 

In urma lucrarilor de modernizare, terminalul de pasageri va putea sa deserveasca un trafic de pasageri de pana la 400 persoane/ora, oferindu-le pasagerilor un grad sporit de confort.

 

„Suntem incantati ca am reusit sa finalizam cu succes, in aceasta primavara, acest al doilea obiectiv de infrastructura aeroportuara, dupa terminalul Schengen al aeroportului international de la Timisoara. Trebuie sa recunosc ca a fost o provocare pentru noi, din punct de vedere al cooptarii fortei de munca de profil din proximitate, din cauza unui numar important de investitii similare derulate in zona (intre care se numara lucrarile de reabilitare a Falezei din Tulcea si cele de construire la podul peste Dunare de la Braila). La aceasta s-au adaugat si alte provocari, cum ar fi construirea terminalului in jurul turnului de control fara afectarea activitatilor operationale. Ne bucuram ca am reusit sa le facem fata cu bine si sa finalizam intreaga lucrare in aproximativ un an si jumatate. Vreau sa le multumesc tuturor partenerilor, angajatilor si colaboratorilor nostri in acest proiect pentru intregul efort depus si pentru implicare”, spune dl Daniel PITURLEA, fondatorul si presedintele Concelex, Antreprenorul General al lucrarilor de construire la noul terminal.

 

Echipa Concelex la inaugurarea aeroportului „Delta Dunarii” din Tulcea

 

Lucrarile de la Aeroportul International „Delta Dunarii” din Tulcea in cifre:

  • Suprafata desfasurata = 9.311,15 m²
  • Inaltimea constructiei = 16,20 m
  • Lungimea constructiei = 82,05 m (lungime) x 56,55 m (latime)
  • Dimensiunile pentru cea mai mare sala (Zona Check-in + Zona preluare pasageri Sosiri + Cafenea publica) = 1.117,85 m²
  • Cantitatea de armatura = +1.050.000 kg
  • Cantitatea de beton turnat = +8.500 m³
  • Lungimea cablurilor instalate = +105 km cabluri curenti tari, +74 km cabluri curenti slabi (date)
  • Numar de zile de proiectare = 60 zile (09.08.2022 – 07.10.2022)
  • Numar de zile pentru construire = 540 zile (07.10.2022 – 04.03.2024)

 

Cu o experienta de peste 30 de ani si un puternic apetit pentru perfomanta si inovatie, ecosistemul Concelex este format dintr-o echipa de peste 1.100 de angajati in constructii, implicati, de-a lungul timpului, in realizarea a numeroase proiecte de infrastructura in domeniul rutier, aeroportuar, energetic, spitalicesc etc., pentru clienti din sfera publica si privata. In domeniul infrastructurii aeroportuare, compania a coordonat in calitate de Antreprenor General lucrarile de construire la noul terminal Schengen al Aeroportului International „Traian Vuia” din Timisoara si este implicata, de asemenea, in lucrarile de extindere si modernizare a terminalului de pasageri la Aeroportul International Maramures, aflate in prezent in derulare.

Prioritatea companiei ramane livrarea proiectelor de top la timp si in concordanta cu cerintele clientului, avand la baza trei principii-cheie: pasiunea, experienta si ambitia de a folosi cele mai noi tehnologii.

 

Mai multe informatii despre Concelex puteti gasi pe website-ul companiei,

https://concelex.ro/ro/

si in Revista Constructiilor nr. 214 – iunie 2024, pag. 15

 

 

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 213 – mai 2024, pag. 28-29

 

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2024/06/12/concelex-aeroportul-delta-dunarii-din-tulcea-al-doilea-obiectiv-din-domeniul-aeroportuar-finalizat-cu-succes-in-aceasta-primavara/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.