Asociatia Romana a Geosinteticelor a organizat 3 editii ale simpozionului national GeoSint, in anii 1998, 2002 si 2007. Dupa o pauza de 18 ani, se reia traditia acestei intalniri intre specialisti, de data aceasta intr-un format nou, specific societatii de azi. In primul rand, simpozionul devine conferinta, deoarece a avut si are formatul unei conferinte. Limba oficiala, dar nu exclusiva, este limba engleza, pentru ca: ne bazam pe suportul si experienta specialistilor de notorietate mondiala pe care i-am invitat la eveniment, iar volumul conferintei va fi publicat de Springer Nature, respectiv articolele vor fi indexate in Web of Knowledge (ISI). In Springer Nature vor putea fi publicate articole originale, care vor fi recenzate de un comitet stiintific international, dar exista si posibilitatea publicarii unui volum la o editura din Romania, in care articolele pot fi atat in limba romana, cat si in limba engleza.
In programul preliminar al conferintei au fost incluse patru prelegeri invitate (keynote lectures). Suntem bucurosi si onorati ca au acceptat invitatia de a participa activ la aceasta conferinta specialisti cu vasta experienta in domeniul materialelor geosintetice si membri ‒ in prezent sau in trecut ‒ in conducerea internationala si europeana a International Geosynthetics Society (IGS).
Domnul Samuel (Sam) ALLEN este presedinte al Societatii Internationale a Geosinteticelor (IGS) si un profesionist cu experienta in ingineria chimica si a materialelor, cu o specializare in domeniile testarii polimerilor si materialelor geosintetice. Este activ in promovarea beneficiilor utilizarii materialelor geosintetice si a aplicatiilor acestora in intreaga lume. Sam ALLEN este membru al Comitetului D35 pentru materiale geosintetice al ASTM International si presedintele subcomitetului pentru durabilitate ASTM D35.40. Prelegerea pe care o va sustine are titlul „Measuring the sustainability benefits of geosynthetics (Masurarea beneficiilor de sustenabilitate ale geosinteticelor)”.
Domnul Daniele CAZZUFFI este conducator al grupului Materiale geosintetice si geotehnica mediului la CESI SpA, o companie de inginerie si consultanta tehnica din Milano, Italia. A fost presedinte al IGS din 2002 pana in 2006, iar astazi este presedinte al Comitetului European de Standardizare (CEN) TC 189 pentru Geosintetice si presedinte al IGS Italia (Asociatia Italiana a Geosinteticelor). A fost, de asemenea, presedintele Comitetului de Organizare al celei de-a 12-a Conferinte Internationale de Geosintetice ‒ 12 ICG, care a avut loc cu succes la Roma (Italia) in septembrie 2023. La GeoSint 2025 va sustine o prelegere cu titlul „Sustainable use of geosynthetics in dams and reservoirs (Utilizarea durabila a geosinteticelor in baraje si rezervoare)”.
Doamna Patricia GUERRA-ESCOBAR are peste 20 de ani de experienta in inginerie civila, in principal in geotehnica si materiale geosintetice. Din martie 2010, lucreaza la Geosynthetics Ltd. (Marea Britanie), mai intai ca inginer proiectant si ulterior ca inginer principal al companiei si manager al departamentului de inginerie. In prezent este presedinte al Comitetului pentru activitati regionale europene (IGS ERAC). Domnia-sa va sustine o prelegere cu titlul „Geosynthetics sustainable solutions in the use of marginal fills in reinforced soil structures (Solutii durabile ale geosinteticelor in utilizarea materialelor de umplutura in structurile de pamant armat)”.
Dupa o cariera de 13 ani intr-o mare companie de constructii, domnul Martin ZIEGLER a devenit cadru didactic in cadrul colectivului de Inginerie Geotehnica la Universitatea RWTH Aachen. La sfarsitul lunii septembrie 2020 si-a incheiat cariera universitara din motive de varsta, si de atunci a lucrat in firma de inginerie geotehnica ZAI, pe care a fondat-o in 2013. Este autorul a peste 200 de lucrari publicate in reviste si in volume ale conferintelor de specialitate, a elaborat 1 carte de autor si 4 capitole in lucrari colective. A fost membru al consiliului IGS pentru 3 mandate si presedinte al Comitetului pentru activitati europene (IGS ERAC). Prelegerea pe care o va sustine la Bucuresti se intituleaza „View of the interaction mechanisms between soil and geosynthetic reinforcement on the macro and micro scale (Vizualizare a mecanismelor de interactiune dintre pamant si armatura geosintetica la scara macro si micro)”.
Cele doua zile de conferinta vor fi completate de expozitia tehnica, la care sponsorii evenimentului vor prezenta produse si solutii de ultima ora in utilizarea optima si eficienta a materialelor geosintetice. Prin implicarea sponsorilor a fost posibila aplicarea de taxe reduse pentru participantii din Romania si membrii Asociatiei Romane a Geosinteticelor.
GeoSint 2025 va fi organizat cu sprijinul Universitatii Tehnice de Constructii Bucuresti, care va fi gazda evenimentului.
Conferinta este promovata inclusiv pe pagina de internet a Societatii Internationale a Geosinteticelor. Toate detaliile se gasesc pe pagina 4th.geosint.ro. Va asteptam la eveniment!
Autor:
conf. univ. dr. ing. Ernest OLINIC ‒ presedinte al Asociatiei Romane a Geosinteticelor | director Departament de Geotehnica si Fundatii, Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti
Asociatia Romana a Geosinteticelor ↵
…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 219 – noiembrie 2024, pag. 58-59
Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Lasă un răspuns