AUSTROTHERM geoBLOCK® este o solutie de ultima generatie, proiectata pentru cerintele de umplutura usoara in proiectele de constructii si inginerie civila. Ca produs de top de la AUSTROTHERM, geoBLOCK® ofera performante exceptionale, costuri reduse, o punere in opera de 4-5 ori mai rapida, eficienta, precum si proprietati de izolare termica si beneficii de mediu in aplicatiile de constructii.
GeoBLOCK® este adesea folosit pentru construirea de drumuri si autostrazi si a fost utilizat in intreaga lume incepand cu anii 1972.
Tarile care folosesc la scara larga tehnologia geoBLOCK® sunt Statele Unite ale Americii, Japonia, Olanda, Germania, Franta, Anglia, Grecia, Republica Ceha, Serbia, Polonia, Suedia, Irlanda, Finlanda, Turcia, Rusia, China, Coreea de Sud, India, Taiwan si ‒ din 2023 ‒ Romania.
Obiectivul nostru principal, la nivel national, este sa construim drumuri mai rapid, folosind un material economic, ecologic, usor si 100% reciclabil.
In Romania, geoBLOCK® va genera cea mai mare eficienta din punct de vedere constructiv si economic in domeniul umplerilor pe soluri moi si foarte compresibile. GeoBLOCK® este o alternativa excelenta si usoara si pentru construirea de ziduri de sprijin, inlocuind materialele traditionale.
Datorita rezistentei sale ridicate la compresiune si naturii sale usoare, geoBLOCK®-ul este o alegere ideala pentru o gama larga de utilizari in infrastructura, inclusiv construirea de drumuri, izolarea fundatiilor si aplicatiile de suportare a sarcinilor. Durabilitatea sa si rezistenta la umiditate contribuie la longevitatea si fiabilitatea proiectelor de infrastructura, facand din geoBLOCK® o solutie preferata de profesionistii din industrie care sunt dedicati calitatii si inovatiei.
AUSTROTHERM geoBLOCK® este compus din polistiren expandat (EPS) de inalta calitate, renumit pentru raportul sau remarcabil intre rezistenta si greutate. Aceasta solutie inovatoare asigura o distributie optima a sarcinii si stabilitate, atribute care o fac ideala pentru o varietate de aplicatii, inclusiv terasamente rutiere, culee de poduri, ziduri de sprijin si proiecte de peisagistica.
Din punct de vedere al caracteristicilor si avantajelor-cheie, AUSTROTHERM geoBLOCK® este:
- Usor si Durabil ‒ geoBLOCK® reduce semnificativ sarcina asupra solului si structurilor subiacente (deoarece este de 100 de ori mai usor, comparativ cu umpluturile traditionale de pamant), mentinand in acelasi timp o durabilitate excelenta si rezistenta la conditiile meteorologice. Ofera o durata de viata similara cu cea a proiectului de infrastructura.
- Economic ‒ geoBLOCK® este o solutie cu impact pozitiv major pentru economia tarilor unde se realizeaza lucrarile, deoarece se instaleaza rapid si nu necesita utilizarea echipamentelor mari de constructie.
- Usor de instalat ‒ Datorita greutatii proprii foarte reduse, geoBLOCK® faciliteaza o instalare rapida si usoara (de cel putin 4 ori mai rapida, comparativ cu metodele traditionale), imbunatatind timpii de executie a proiectului si reducand costurile cu forta de munca.
- Ecologic ‒ geoBLOCK® este fabricat folosind procese si materiale responsabile din punct de vedere ecologic, contribuind la practicile de construire durabila.
- Cu proprietati superioare de izolare ‒ Pe langa beneficiile sale structurale, geoBLOCK® ofera si o izolare termica excelenta, imbunatatind eficienta energetica a proiectelor dumneavoastra.
- Versatil ‒ Disponibil in diverse dimensiuni si densitati, geoBLOCK® poate fi adaptat pentru a indeplini cerintele specifice ale proiectelor, asigurand o flexibilitate si performanta maxime.
Suntem increzatori ca AUSTROTHERM geoBLOCK® va aduce o valoare semnificativa proiectelor dumneavoastra prin oferirea de solutii inovatoare care respecta cele mai inalte standarde de calitate si fiabilitate.
GeoBLOCK® este alcatuit din 98% pana la 99% aer/volum, fiind un excelent izolator termic. Spre deosebire de pamant, geoBLOCK® nu este afectat de ciclul inghet-dezghet, iar imbatranirea nu ii afecteaza rezistenta termica pe termen lung. GeoBLOCK® ofera protectie impotriva inghetului prin reducerea presiunii laterale a pamantului cauzate de temperaturile scazute. Acesta este un mare avantaj pentru un material de umplutura, in special unul utilizat pentru proiecte de drumuri, autostrazi si poduri. Uzual, geoBLOCK® cantareste de pana la 100 de ori mai putin decat alte materiale de umplere traditionale cu rezistente la compresiune comparabile: de exemplu, cantareste doar 1% din greutatea solului. In fapt, geoBLOCK® exceleaza in controlul eroziunii si remedierea solului, contribuind definitoriu la reusita unor proiecte pe pante laterale care necesita stabilitate. Deoarece geoBLOCK® este atat de usor, reduce greutatea si presiunea asupra pantei, stabilizand-o. Nu in cele din urma, geoBLOCK® absoarbe impactul cutremurelor si al trepidatiilor, in loc sa ii reziste, mentinand astfel structura mai stabila.
Domeniile de utilizare ale AUSTROTHERM geoBLOCK® includ:
- terasamente la autostrazi si rampe de acces la poduri/viaducte si podete
- largirea terasamentelor de autostrada
- construirea de terasamente pentru piste de decolare si aterizare ale aeroporturilor
- lucrari de terasament peste utilitati subterane si retele de infrastructura
- construirea terasamentelor deasupra conductelor si umpluturi pentru conducte ingropate
- terasamente peste santuri si rigole
- umpleri usoare, care nu exercita presiune suplimentara asupra zidurilor de sprijin
- umpleri usoare peste tuneluri
- reabilitarea si stabilizarea versantilor
- sisteme de distributie pentru ziduri de sprijin
- acoperisuri verzi si aplicatii de peisagistica
- izolatie seismica / aplicatii de amortizare a vibratiilor
- structuri de protectie impotriva caderilor de pietre / stanci
- construirea de insule plutitoare
- construirea de bariere fonoabsorbante
Pentru mai multe detalii, nu ezitati sa ne contactati!
Austrotherm Romania
B-dul Iuliu Maniu nr. 598, sector 6, Bucuresti
+40 (0) 213 17 12 /27-29 |+40 (0) 213 17 12 31
office@austrotherm.ro | www.austrotherm.ro
…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 219 – noiembrie 2024, pag. 36-37
Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Lasă un răspuns