«

»

SYSTEMA: Solutii eficiente energetic pentru incalzirea halelor industriale

Share

 

 

SYSTEMA ROMANIA propune solutii tehnice si echipamente pentru incalzirea eficienta a spatiilor industriale in conditiile realizarii unor economii importante de energie (de pana la 65%).

Incalzirea incaperilor industriale (si, in general, a incaperilor cu volum mare) pune, de regula, probleme dificile din cauza diversitatii tipurilor de cladiri intalnite, a varietatii activitatilor desfasurate si a necesitatii alegerii celui mai economic sistem, atat din punctul de vedere al investitiei, cat si al exploatarii.

Ameliorarea conditiilor de lucru este sistematic cautata si in industrie, ca, de altfel, in toate sectoarele de activitate, necesitatea asigurarii unui confort termic fiind cerinta care trebuie sa satisfaca parametrii necesari in incintele de volum mare si, de asemenea, prin diverse solutii tehnice optimizate, sa contribuie si la economisirea energiei termice.

Majoritatea halelor de tip industrial sunt cladiri cu inaltimi mari, de peste 5 m, ajungand chiar pana la 30 m. Exceptandu-le pe cele nou-construite, acestea sunt caracterizate printr-o izolatie redusa, uneori inexistenta. Consumul specific de energie termica al acestor cladiri se situeaza la niveluri ridicate, care se repercuteaza asupra preturilor de productie si conduc, de multe ori, la imposibilitatea platii facturilor sau la intreruperea activitatii in anumite perioade, pe timpul sezonului de iarna.

 

 

In acest numar al revistei, va aducem in atentie gama de sisteme moderne de incalzire prin radiatie, care inseamna, pe langa eficienta, si economii energetice importante, intre 30% si 65%, in functie de tipul halei, gradul de izolare, procesul tehnologic desfasurat etc.

Sistemele de incalzire prin radiatie pot fi utilizate pentru: hale industriale, depozite, service-uri auto, sali de sport, spatii cu inaltimi mari, show-room-uri, pavilioane expozitionale, sere de flori si legume, ferme de animale, cuptoare cu temperatura strict controlata etc.

 

Tubulatura radianta OHA

Sistemul de incalzire prin radiatie OHA este o solutie excelenta pentru incalzirea spatiilor industriale si, in general, a spatiilor cu inaltimi medii si mari. Flexibilitatea sistemului consta in adaptarea tubulaturii radiante la orice exigente privind traseul acesteia in interiorul cladirilor incalzite. In functie de necesarul de caldura si inaltimea cladirii, tubulatura radianta poate avea o configuratie monotubulara sau bitubulara.

 

 

Grupul de combustie care se plaseaza in exteriorul cladirii are rolul de a genera caldura obtinuta de la arzator si de a realiza, prin intermediul unui ventilator, circuitul continuu al fluidului caloportor. Circuitul se realizeaza in interiorul unei tubulaturi radiante etanse, aflata in depresiune in raport cu mediul incalzit. Temperatura suprafetei exterioare a tubulaturii radiante este variabila si, dupa cerinte, se poate situa in intervalul 120°C–290°C. Marele avantaj al unui asemenea sistem de incalzire este acela ca se recircula in proportie de 80% gazele rezultate in urma procesului de ardere. Functionarea este modulanta sau chiar in condensatie, cu randamente ridicate.

Deoarece grupul de combustie este amplasat in exteriorul constructiei, sistemul poate fi utilizat si in situatia in care nu exista suprafata vitrata corespunzatoare, conform normativelor in vigoare.

 

Tuburi radiante modulare INFRA

Sistemul de incalzire prin radiatie INFRA este cea mai adecvata solutie de incalzire zonala. Echipamentele pot fi utilizate in spatii cu inaltimi cuprinse intre 5 si 20 de metri si chiar mai mult, in conditii speciale. Concentreaza fluxul de caldura in zona de lucru si, in acelasi timp, limiteaza si stratificarea aerului intre pardoseala si planseu.

Datorita faptului ca incalzirea se face prin radiatie, nu se produc miscari de aer si praf; se obtine, astfel, un ambient mai curat, fara curenti de aer.

 

 

INFRA este un sistem foarte economic, care incalzeste rapid suprafetele aflate sub conul de radiatie, suprafete ce devin la randul lor emitori de caldura.

Randamentele de combustie sunt mari: peste 95%.

Toate acestea, coroborate cu un regim de functionare termostatat, conduc la economii de energie de 30%–65% fata de sistemele clasice. Cu tuburile radiante INFRA se pot obtine zone de temperaturi diferite in aceeasi incinta.

Circuitul gazelor de ardere este in depresiune in raport cu mediul ambiant, iar camera de ardere este etansa, ceea ce confera o siguranta deosebita in exploatare.

 

Module radiante INFRA BAF DES

Reprezinta o solutie perfecta pentru incalzirea serelor si a fermelor de animale.

Acest echipament inovator este special proiectat pentru a asigura confortul si starea de bine a animalelor si pasarilor, reproducand efectul de closca naturala. Incalzirea se face prin:

  • Radiatie: Caldura este transmisa prin radiatie directa asupra animalelor/pasarilor, oferind un confort imediat;
  • Destratificare: Caldura acumulata la partea superioara a halei este directionata catre pardoseala, creand uniformitate.

 

 

Animalele/pasarile se pozitioneaza in zona conului de radiatie pe care o prefera, gasind temperatura ideala.

 

Panouri radiante SCR ECO

Panourile radiante ceramice cu puteri termice cuprinse intre 7,5 si 55 kW sunt echipamente destinate spatiilor cu incalzire zonala sau laturi deschise in exterior, terase etc.

 

Cuptoare industriale INFRA BAF

Tuburile radiante INFRA pot avea diverse utilizari, fiind aplicabile si pentru:

  • uscarea diverselor materiale: piese metalice, plastice, produse agricole, forme si miezuri de turnatorie, marmura;
  • incalzirea diverselor tipuri de lichide cu schimbatoare de caldura imersate, nisipul pentru turnatorii si alte substante granulate, diverse materiale in vederea vopsirii etc.

 

 

 

SYSTEMA ROMANIA va sta la dispozitie cu orice informatie din domeniu, consultanta, studii de fezabilitate, soft pentru proiectare, servicii vanzare echipamente, servicii post-vanzare.

 

 

 

SYSTEMA ROMANIA
Sos. Mihai Bravu 42-62, Sector 2, Bucuresti
Tel: 021.252.16.28
E-mail: office@systema.ro
www.systema.ro

 



 

 

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 220 – decembrie 2024, pag. 80-81

 



Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2024/12/08/systema-solutii-eficiente-energetic-pentru-incalzirea-halelor-industriale/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.