In cadrul proiectului Structural Engineer Academy, ne-am asumat misiunea de a le oferi studentilor pasionati de inginerie structurala nu doar acces la cunostinte teoretice si mentorat specializat, ci si oportunitati reale de afirmare profesionala.
Anul acesta, 12 dintre studentii selectati in grupul tinta al proiectului nostru au facut parte din echipa Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN) care a reprezentat Romania la Seismic Design Competition 2025, o competitie internationala de prestigiu organizata de Earthquake Engineering Research Institute (EERI), desfasurata in perioada 31 martie – 3 aprilie 2025 la Universitatea Berkeley din California, SUA.
Competitia aduce impreuna anual peste 50 de echipe universitare din intreaga lume, provocand studentii sa proiecteze, construiasca si testeze modele structurale din lemn de balsa, capabile sa reziste simularilor unor cutremure puternice.
Echipa UTCN a obtinut locul 1 in clasamentul general, un rezultat remarcabil ce reflecta excelenta tehnica, creativitatea si coeziunea echipei in toate etapele competitiei.
De la teorie la practica internationala
Participarea echipei UTCN a fost posibila cu sprijinul proiectului Structural Engineer Academy, cofinantat prin PEO 2021–2027. Acest sprijin logistic si financiar a permis echipei sa accelereze procesul de invatare teoretica si aplicata, contribuind decisiv la pregatirea machetei si a prezentarii.
In cadrul Shake Day, etapa finala a competitiei, studentii au demonstrat o proiectare solida, o executie de precizie si predictii foarte apropiate de valorile reale, confirmand calitatea instruirii primite si dedicarea cu care au abordat proiectul.
Studentii au beneficiat de o serie de activitati pregatitoare – mentorat aplicat, sesiuni de testare, consultari tehnice – toate sustinute in cadrul programului de stagiu. Prin participarea activa si implicarea in proiect, au avut ocazia de a obtine premii de excelenta, constand in decontarea cheltuielilor de deplasare si cazare in Statele Unite, la locatia evenimentului.
Investim in viitorul ingineriei
Suntem mandri ca, prin intermediul Academiei CSi, putem contribui la formarea profesionala a unei noi generatii de ingineri ambitiosi si bine pregatiti.
Seismic Design Competition nu este doar o competitie tehnica, ci o adevarata rampa de lansare pentru viitorii lideri ai ingineriei structurale. Rezultatul de anul acesta reconfirma potentialul deosebit al studentilor romani si relevanta investitiei in educatia aplicata.
Proiectul Structural Engineer Academy – cod SMIS 318005 – cofinantat de Uniunea Europeana, are ca obiectiv principal facilitarea tranzitiei de la scoala la viata profesionala. In urmatorii doi ani, vor fi sprijiniti 251 de studenti prin:
- organizarea de stagii de practica universitara de calitate;
- instruire dedicata dezvoltarii competentelor-cheie in antreprenoriat, comunicare si integrare pe piata muncii;
- activitati aplicate si colaborari directe cu specialisti din industrie.
Suntem onorati sa sustinem un astfel de demers si ne bucuram ca rezultatele vorbesc de la sine: o echipa formata din studenti dedicati, care au demonstrat ca performanta reala se construieste prin munca, pasiune si sustinere constanta.
Structural Engineering Academy
proiect cofinantat din Fondul Social European, care le ofera studentilor romani inscrisi la programe de studiu in domeniile inginerie civila si arhitectura marea oportunitate de a efectua stagii de practica in cadrul unei firme de profil care sustine digitalizarea si excelenta
Despre proiect
Proiectul Structural Engineer Academy, cofinantat prin Programul Educatie si Ocupare2021-2027, va sprijini in urmatorii doi ani integrarea a minimum 251 de studenti pe piata muncii prin organizarea de stagii de practica universitara de calitate si sesiuni de instruire dedicate dezvoltarii competentelor-cheie in antreprenoriat si comunicare. Studentii selectati in grupul tinta al proiectului vor beneficia, pe parcursul unui program de 90 de ore, de consiliere si invatare practica la locul de munca, intr-un spatiu special amenajat, sub indrumarea celor mai buni experti din cadrul CSi Structural Software, beneficiind totodata de iesiri ghidate pe santierele partenere, cursuri de coaching si public speaking, participare la evenimente de networking in vederea introducerii studentilor pe piata muncii si premierea studentilor cu participarea la tabere de vara si participarea la competitia internationala Seismic Design Competition, organizat de EERI in StateleUnite ale Americii.
Alte detalii
Titlu proiect: Structural Engineer Academy, Cod SMIS 318005
Beneficiar: CSI STRUCTURAL SOFTWARE SRL
Proiectul avand o valoare totala eligibila de4.929.308,65 Ron a inceput la 1 noiembrie2024 si se va finaliza la 30 septembrie 2026.
Finantarea primita din partea Uniunii Europene si din Bugetul National este de 95% din bugetul total eligibil.
Contact
csiromania.ro
+40 770 343 329
academic@csiromania.com
Str. Fabricii de Chibrituri, nr. 13-21 (Cladirea ICPIAF), Cluj-Napoca, Cluj
…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 224 – mai 2025, pag. 27-29
Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Lasă un răspuns