«

»

AMF: SOUNDMOSAIC – sistem nou de difuzor, invizibil, pentru plafonul suspendat

Share

Sistemul nou dezvoltat – AMF-SOUNDMOSAIC este un difuzor cu membrana de mare suprafata, in formatul-raster al plafonului casetat si lucreaza dupa principiul unui transformator de unde oscilatorii (unde transversale). Astfel, placa din fibra minerala lucreaza, in sine, ca un difuzor, impulsul (oscilatia) realizandu-se prin intermediul modu­lului de sunet aplicat pe spatele placii si nu se diferen­tiaza, ca atare, de restul plafonului casetat – AMF, ce are acelasi desen al suprafetei placilor.

Componenta esentiala a sistemului este modulul de sunet, care, reprezinta, in acelasi timp, ca sursa de oscilatii, elementul cel mai important al unitatii constructive. Pentru a optimiza efectul reflexiei sunetului pe suprafata plafonului, se cupleaza placile invecinate cu cea de suport al modulului, cu ajutorul unor agrafe/pene de presiune uzuale pentru profilele „T“ ale structurii metalice a plafonului casetat. Datorita unei greutati proprii reduse, montajul unui sistem AMF-SOUNDMOSAIC, intr-un plafon suspendat, respectiv existent, este posibil in orice pozitie se doreste, fara alte masuri suplimentare.

Montajul sistemului SOUNDMOSAIC este la fel de simplu ca al oricarei placi din fibra minerala – AMF. Montajul se face conform instructiunilor de montaj privind sistemul de montaj „C“. Cablul de racordare trebuie conectat la iesirea (8 W) amplificatorului.

Placile plafonului se vor conecta intre ele prin intermediul unor pene de presiune, care incaleca profilele „T“ si preseaza placile, respectiv structura metalica (pentru fiecare latura de placa se vor utiliza minim doua pene). Astfel, se cupleaza, intre ele, noua placi – AMF din cadrul plafonului. Langa placa dispusa central, pe care se monteaza modulul de sunet, se vor fixa alte opt placi care inconjoara placa de sunet.

 

AMF-SOUNDMOSAIC are urmatoarele avantaje convingatoare:

• Dupa montaj, siste­mul AMF-SOUNDMOSAIC nu se diferentiaza cu nimic de restul plafonului;

• Montajul este posibil oricand, fara nici un fel de probleme, intr-un plafon suspendat existent;

• Functiunea de plafon cu protectie la foc ramane intacta;

• Atat calitatea sunetului cat si gradul de perceptie al vorbirii raman, chiar si pentru o suprafata mai mare de plafon, de un nivel deosebit de ridicat si omogen, utilizandu-se doar cateva difuzoare cu emisie a sunetului in plan;

• Sistemul AMF-SOUND­­MOSAIC este disponibil in toate tipurile clasice de suprafete de placi din gama AMF-THERMATEX.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 47 – aprilie 2009



Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2009/04/04/amf-soundmosaic-sistem-nou-de-difuzor-invizibil-pentru-plafonul-suspendat/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.