«

»

Cea de-a 32-a Conferinta Nationala AICPS | 32.aicps.ro

Share

  – Conferinta inginerilor de structuri care proiecteaza cu responsabilitate si pasiune si colaboreaza pentru un mediu construit mai sigur, mai rezilient, mai durabil  –

 

 

4 invitati internationali cu o vasta experienta profesionala si peste 15 prezentari tehnice si studii de caz din toata tara fac vizibile solutiile actuale, competitive, pe care inginerii de structuri le proiecteaza pentru asigurarea sigurantei constructiilor si a vietii oamenilor − profesia cu rol esential in inovarea si dezvoltarea sustenabila si durabila a societatii.

 

Timp de doua zile, sute de ingineri de structuri si parteneri din domenii conexe sunt invitati sa isi impartaseasca cele mai noi realizari, bunele practici, dar si provocarile profesionale, cu accent pe sustenabilitatea intr-un mediu construit care sa fie rezilient si durabil.

 

Conferinta Nationala AICPS, recunoscuta si apreciata in special pentru calitatea prezentarilor tehnice si pentru facilitarea schimbului de experienta intre profesionisti la o scara atat de larga, are loc la Iasi intre 5-7 iunie 2024.

Cea de-a 32-a Conferinta Nationala AICPS aduce in dezbaterea comunitatii tehnice tema Mediu construit sustenabil − noi tendinte in structuri, materiale si tehnologii de constructii.

Sustenabilitatea si rezilienta stau la baza viitorului pe care membrii AICPS il proiecteaza zi de zi, de la tineri profesionisti la seniori cu o cariera remarcabila.

Romania, ca si alte tari din Comunitatea Europeana, este angajata sa atinga emisii nete zero pe termen mediu. Intelegerea tot mai profunda a impactului asupra mediului in domeniul proiectarii structurale si de cercetare necesita, de asemenea, acordarea unei atentii sporite sustenabilitatii. Prin urmare, acesta, alaturi de inovarea in proiectarea structurilor in constructii, sunt doua obiective importante pe care Conferinta Nationala AICPS continua sa le aduca in discutie si la editia din acest an

 

 

Puncte-cheie de discutie:

  • Sustenabilitate in constructii
  • Materiale de constructie sustenabile
  • Structuri de beton, zidarie si lemn sustenabile
  • Structuri de metal sustenabile
  • Infrastructuri de constructii civile
  • Constructii din elemente prefabricate
  • Constructii in sistem hibrid
  • Proiectare seismica si evaluare structurala
  • Proiectare si evaluare pe baza de hazard
  • Rezilienta structurala
  • Proiectare structurala – Studii de caz
  • Consolidare structurala si reparare – Studii de caz
  • Demolare, reutilizare si reciclare
  • Coduri, standarde, normative si indrumatoare
  • Ciment cu emisii reduse de CO2
  • Cimenturi compozite alternative
  • Materiale de adaos de cimentare
  • Beton cu agregat reciclat
  • Beton usor cu agregat reciclat
  • Materiale inovatoare pe baza de ciment
  • Materiale alternative de armare
  • Materiale si produse inovatoare
  • Testare a betonului cu metode nedistructive

 

 

Keynote speakeri la Cea de-a 32-a Conferinta Nationala AICPS

Invitatii speciali de anul acesta vor aborda subiecte si teme de impact ce le vor oferi noi perspective celor prezenti.

 

  • Dr. Dan M. FRANGOPOL − Fiabilitatea ciclului de viata, riscul, rezistenta si durabilitatea infrastructurii civile in conditii de riscuri multiple

Dr. Dan M. FRANGOPOL este recunoscut ca o autoritate de frunte in siguranta si intretinerea podurilor, fiabilitatea sistemelor structurale si in intelegerea ciclului de viata al mediului construit si a primit de-a lungul carierei numeroase premii si distinctii, cea mai prestigioasa fiind crearea de catre Societatea Americana de Inginerie Civila (ASCE) a medaliei „Dan M. FRANGOPOL Medal for Life-Cycle Engineering of Civil Structures”, drept recunoastere a contributiilor sale ca cercetator si autoritate mondiala in domeniile ingineriei civile ale ciclului de viata si optimizare.

Dr. Dan FRANGOPOL este membru al Academiilor din Statele Unite, Belgia, Canada, Europa, Japonia, Mexic, si membru de onoare al Academiei Romane si Academiei de Stiinte Tehnice din Romania.

 

  • Dr. ing. dipl. Wirt Peter NAWROTZKI − Dispozitive de modificare a raspunsului seismic. Strategii si aplicatii

Dr. ing. dipl. Wirt Peter NAWROTZKI este autor si co-autor al mai multor publicatii tehnice si prezentari ce au ca tema investigatiile privind stabilitatea dinamica numerica, sistemele de izolare si amortizare a vibratiilor, strategiile de control seismic pentru structuri conventionale si neconventionale.

S-a alaturat GERB Vibration Control Systems in Essen si Berlin in 1998, unde a detinut, pe rand, functia de director general al Biroului Tehnic, iar, mai apoi, de director general pana in anul 2021. Din 2021 este Senior Director & Consilier in cadrul GERB.

 

  • Prof. Daniel AELENEI − Fatade de cladiri: tendinte si consecinte

Prof. Daniel AELENEI este Profesor Asociat in cadrul departamentului de inginerie civila al Universitatii NOVA din Lisabona, Portugalia, unde lucreaza din 2005. Dupa ce a absolvit studiile de licenta ale Facultatii de Constructii si Instalatii din cadrul Universitatii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iasi, in 1997, a obtinut o bursa de cercetare in Portugalia, unde a si dobandit titlul de doctor in Fizica Constructiilor la Universitatea din Lisabona, in 2004.

Daniel AELENEI a participat in mai multe proiecte de cercetare pentru a imbunatati comportamentul termic al cladirilor si pentru elaborarea unor solutii durabile de reabilitare termica a anvelopei cladirilor, intre care se remarca proiectul dezvoltat impreuna cu MIT in 2019 – Mapping flexibility of urban energy systems. Daniel AELENEI este si coordonatorul masterului in Tehnologia Fatadelor de Cladiri, un program de tipul „lifelong learning”.

 

  • Prof. Joao PACHECO DE ALMEIDA − Proiectarea seismica a cladirilor de pereti din beton armat cu urmatoarea generatie Eurocod 8: noua abordare bazata pe deplasari, rolul rigiditatii efective si progrese in modelare

Prof. Joao PACHECO DE ALMEIDA are o experienta de peste 15 ani in domeniul ingineriei cutremurelor, acumulata prin diferite proiecte ca asistent de cercetare la IST, cercetator postdoctoral la Centrul European de Formare si Cercetare in Inginerie a Cutremurelor (Eucentre), in Italia, si ca cercetator postdoctoral si asociat la Laboratorul de Inginerie a Cutremurelor si Dinamica Structurala al École Polytechnique Fédérale de Lausanne, Elvetia.
Interesele sale se concentreaza pe teste experimentale la scara larga si modelarea numerica avansata a structurilor din beton armat sub incarcare seismica.

 

 

Fiti parte din experienta Conferintelor AICPS, in 2024 la Iasi!

Oportunitatile de networking profesional si de business oferite in cadrul Conferintei Nationale AICPS sunt multiple. Programul incepe cu Welcome Reception pe 5 iunie seara si continua in urmatoarele doua zile cu peste 16 ore de prezentari tehnice, dezbateri si noi sesiuni dedicate networking-uluiCina Festiva din seara zilei de 6 iunie aduce in plus un moment esential de cunoastere si socializare intr-un cadru destins, intr-o locatie premium.

Cu o istorie de peste 3 decenii, Conferinta Nationala AICPS este recunoscuta si apreciata pentru calitatea programului tehnic (88% dintre participanti) si pentru facilitarea unui schimb de experienta intre profesionisti la o scara atat de larga (77% dintre participanti).

 

 

Va invitam sa participati la cel mai important eveniment tehnic dedicat proiectarii si executiei structurilor din Romania. Accesati site-ul conferintei, https://32.aicps.ro/ 

 

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 212 – aprilie 2024, pag. 55-57

 

 



Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2024/04/15/cea-de-a-32-a-conferinta-nationala-aicps-32-aicps-ro/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.