«

»

ROMFRACHT SPEDITION: Noi tipuri de fibre metalice pentru armarea betoanelor

Share

romfracht logoLa aniversarea Revistei Constructiilor cu numarul 100 ne bucuram si noi alaturi de cei care realizeaza aceasta publicatie. Revista este, in continuare, de un mare interes in domeniul constructiilor si, cu aceasta ocazie, dorim autorilor multe si frumoase editii in continuare.

De semnalat ca si noi traim un eveniment alaturi de Revista Constructiilor pentru ca in acest moment lansam pe piata 4 noi tipuri de fibre metalice. De asemenea, am investit in alte patru linii de producere a fibrelor metalice, marind capacitatea de productie la 2.800 tone pe luna.

Inauguram, astfel, noua fabrica cu o suprafata de 5.500 mp pentru productie si 1.000 mp pentru birouri, vestiare etc. Este rezultatul unui plan indraznet de investitii al societatii noastre. Demonstram, prin aceasta noua capacitate de productie, ca nu doar germanii stiu sa faca fibre metalice. Am devenit, deci, una dintre cele mai mari fabrici producatoare de fibre metalice din Europa.

Dar investitiile noastre nu se opresc aici, pentru ca este deja montata prima linie de trefilare cu o capacitate de 300 tone / luna, linie care urmeaza sa fie pusa in func­tiune la finele lunii februarie a.c.

Noile tipuri de fibre sunt in pas cu tot ce e mai nou in armarea dispersa. Vom produce, deci, urmatoarele tipuri de fibre:

• 80/60, adica 0,75 mm x 60 mm cu ciocuri; sunt fibre la care dozajul este mai mic;

• 65/60, adica 0,9 mm x 60 mm cu ciocuri; sunt fibre uzuale folosite in Romania;

• fibrele ondulate nu sunt deloc de neglijat, ele fiind produse in gama 0,75 mm … 1,3 mm x 30 mm … 60 mm; acest tip de fibre se dimensioneaza usor in functie de marimea agregatelor din beton si sunt utilizate de mult timp in tara noastra;

• fibrele clasice 45/50, adica 1 mm x 50 mm cu ciocuri; sunt fibrele cele mai utilizate de noi in sectorul de constructii.

Dintre produsele realizate la Romfracht, sa nu uitam fibrele din polipropilena. A devenit, deja, o traditie sa implementam in realizarea constructiilor noi moda­litati de armare cu fibre din polipropilena. Prin faptul ca oferim si solutia tehnica, nu doar materialele, a fost posibil sa se realizeze proiecte de anvergura cu aceste tipuri de fibre. Anul trecut, de pilda, s-au produs mii de metri patrati de pardoseli cu acest tip de fibre. Pe langa pardoseli, au fost reali­zate, cu fibre de polipropilena, betoane precomprimate, dale pluviale, piscine etc. (www.fibre-polipropilena.ro) 

Reamintesc, de asemenea, importanta deosebita a sigilantului pentru betoane Super Diamond Clear – un produs rezistent la sare. Acest produs, fabri­cat de Romfracht, este util nu doar in domeniul industrial, ci si in cel casnic. Cei care l-au utilizat pana acum apreciaza ca sigilantul pentru betoane Super Diamond Clear are o calitate exceptionala in exploatare.

Contact:
www.fibre-polipropilena.ro
www.hidroizolatiibeton.ro
Tel.: 021.256.12.08

Autor:
ec. Florin Florian – director departament Fibre – Betoane, ROMFRACHT SPEDITION

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 100 – ianuarie-februarie 2014, pag. 20

 



Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2014/02/07/romfracht-spedition-noi-tipuri-de-fibre-metalice-pentru-armarea-betoanelor/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.