«

»

PLAN 31: Specialisti in proiectarea structurala

Share

 

Povestea firmei PLAN 31 incepe in anul 1999 si se deruleaza pana astazi cu deosebite realizari in domeniul proiectarii structurilor civile si industriale, aceasta fiind activitatea principala care antreneaza cea mai mare parte din timpul specialistilor nostri.

Concomintent cu activitatea de proiectare, PLAN 31 are o vasta experienta si in consultanta de specialitate, in realizarea expertizelor tehnice, a consolidarilor, a testelor pe materiale si a monitorizarii constructiilor in timpul executiei si in exploatare.

De-a lungul timpului, firma PLAN 31 s-a afirmat ca una dintre cele mai serioase si profesioniste din Romania. Acest lucru se datoreaza interesului pe care colectivul de proiectare l-a manifestat intotdeauna in a fi la curent cu cele mai noi tendinte in domeniul constructiilor. De retinut este si faptul ca avem deschise birouri specia­lizate atat in Serbia cat si in Republica Moldova, ceea ce reprezinta un castig atat pentru firma cat si pentru cola­boratorii nostri din aceste tari.

 

  • PROIECTARE STRUCTURALA

Activitatea principala pe care PLAN 31 o desfasoara este proiectarea structurilor civile si industriale. Echipa de specialisti a firmei PLAN 31 a reusit ca, la ora actuala, sa fie identificata cu seriozitatea, meticulozitatea, inventivitatea si creativitatea in domeniul proiectarii acestui gen de lucrari.

 

  • SOLUTII STRUCTURALE

Pentru a raspunde cerintelor colaboratorilor nostri am fost obligati sa fim in permanenta la curent cu ultimele noutati din domeniul constructiilor, ceea ce a reprezentat un deosebit avantaj si pentru PLAN 31. Colaboratorii nostri apreciaza promptitudinea de care am dat si dam dovada, ori de cate ori suntem solicitati.

 

  • INGINERIE STRUCTURALA

Pe langa activitatea principala de proiectare structurala, PLAN 31 are si preocupari adiacente, precum: consultanta, expertize tehnice, consolidari, teste pe materiale si monito­rizarea constructiilor. Experienta dobandita de-a lungul timpului este primul argument care ne recomanda pentru consultanta de specialitate.

 

Iata, mai jos, doar trei dintre cele mai importante lucrari proiectate de PLAN31:

Sala Polivalenta din Cluj-Napoca

Initial a fost proiectata si realizata pentru 7.000 de locuri; ulterior a fost extinsa pana la 10.000 de locuri. Este cea mai mare Sala a Sporturilor din tara, avand ca destinatie: baschet, handbal, patinaj, hochei, tenis, box etc. Este o sala moderna, cu toate dotarile necesare.

Acoperisul are deschiderea, la interior, de 64 m, cu doua console. Acesta are o structura metalica in forma de arc pleostit, iar fermele sunt triunghiulare. Restul salii are structura din beton armat prefabricat, cu solutii moderne de fundare. Planseele satisfac conditiile de vibratii si asigura, astfel, confort sporturilor practicate.

Inaltimea maxima la interior este de 18,7 m, iar inal­timea maxima la exterior este de 18,91 m.

 

Stadionul Ion Oblemenco din Craiova

Are 31.000 de locuri, corespunde cerintelor FIFA si UEFA, putand gazdui orice meci international; arhitecti Dico&Tiganas.

Structura stadionului este executata din beton armat si prefabricat. Acoperisul, foarte intins, are struc­tura metalica din ferme triunghiulare. Amprenta la sol este de 27.000 mp, iar suprafata desfasurata de 54.000 mp. In zona cea mai inalta a tribunei are regimul P+6. Inaltimea maxima este de 31,4 m la tribuna si 50 m la varful acoperisului.

 

Trade Center Oradea

Este o constructie de birouri si spatii multifunctionale: cafenea, sala de expozitii, festivitati, evenimente, parcare subterana, conceputa de 3DE Arhitectura. O cladire relativ joasa, cu 5 etaje (S + P + 5 + etajul tehnic). Peste sala de nunti se afla o terasa verde, care are un planseu mare precomprimat.

 

Autor:
prof. dr. ing. Kiss Zoltán

 

Contact:
PLAN31 RO
Str. Decebal 124, Cluj-Napoca
Tel.: +4 0364401430
E-mail: office@plan31.ro
Web: www.plan31.ro

 

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 210 – februarie 2024, pag. 20-21

 

 



Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2024/02/12/plan-31-specialisti-in-proiectarea-structurala-3/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.