«

»

Construct Expo 2015

Share

romexpo_centralUna dintre cele mai uzitate si eficiente forme de promovare a noului in oferta de produse, tehnologii si prestari de servicii este fara de tagada prezenta firmelor la manifestarile expozitionale de profil. In cazul nostru, la targurile din domeniul constructiilor.

Construct Expo, specific tarii noastre, a trezit intotdeauna interes, cu exceptia anilor in care activitatea din constructii a cunoscut fluctuatii, uneori inexplicabile. Asadar, ce a fost, ce este si ce va fi de aici incolo Construct Expo, intr-o discutie cu noul director ROMEXPO – dl Catalin Trifu.

 

Catalin TrifuCiprian Enache: Domnule director, cum apreciati, din punctul de vedere al societatii ROMEXPO, pe care o conduceti, evolutia, in cei 25 de ani, a manifestarii expozitionale Construct Expo?

Catalin Trifu: Construct Expo este un eveniment care a evoluat odata cu piata, un eveniment in cadrul caruia s-au manifestat din plin toate schimbarile care au avut loc in acest domeniu. Si, intr-adevar, putem spune ca parcursul acestei manifestari expozi­tionale este o reprezentare fidela a ceea ce s-a intamplat in economie in ultimii 25 de ani.

Vorbim de perioade total distincte – de la un boom economic si imobiliar totodata, pana la o perioada de recesiune pe care inca o traversam, iar toate acestea si-au pus amprenta asupra Construct Expo. Astfel, daca inainte de 2008 puteam vorbi chiar de un excedent de participanti, fiind nevoiti sa divizam Construct Expo pe alte trei subdomenii, anul 2009 a adus o scadere atat a numarului de participanti cat si a suprafetei alocate.

Pana la urma, fiecare dintre agentii economici implicati in acest domeniu a resimtit din plin criza economica mondiala si teama de a mai investi in promovare, deci si in participarea la targuri si expozitii. Cu timpul, oamenii de afaceri au inteles ca tocmai o prezenta constanta la astfel de evenimente aduce numeroase beneficii: cercetarea pietei si a concurentei, noi proiecte dezvoltate, idei de imbuna­tatire a activitatii, intalniri cu autoritatile din domeniu si multe altele. Asa se face ca, incepand cu anul 2014, Construct Expo este pe un usor – dar stabil – trend ascendent, fiind inregistrati 125 de expozanti din Romania si din strainatate, pe o suprafata de 8.900 mp.

Din punct de vedere economic, anul 2008 arata total diferit fata de prezent, dar suntem increzatori ca vom putea ajunge din nou la cifrele de acum 7 ani. Ceea ce as dori sa subli­niez, totodata, este ca acest eveniment a beneficiat mereu de o puternica prezenta internationala, proportia fiind de 20% – 30% din totalul expozantilor.

C.E.: Ce a facut si ce face ROMEXPO pentru a revigora Construct Expo?

C.T.: Ca si in anii precedenti, ROMEXPO este atent la toate modificarile din piata (fie ca ne referim la nivel national sau international). Studiem si analizam, in permanenta, evolutia targurilor concurente si de aceea, an de an, venim cu noi proiecte menite sa revitalizeze Construct Expo. Pot nominaliza, pe scurt, discutiile purtate cu autoritatile si asociatiile din domeniu, pachetele speciale de parti­cipare Early Bird, discount-urile oferite expozantilor cu traditie si multe altele.

C.E.: Cum colaborati cu reprezentantii constructorilor, cu producatorii de masini si utilaje specifice sectorului, cu importatorii si firmele straine, pentru a onora cu prezenta Construct Expo?

C.T.: ROMEXPO initiaza mereu colaborari cu reprezentantii asociatiilor din domeniu, iar cea mai recenta reusita in acest sens o reprezinta participarea ADUC – Asociatia Distribuitorilor de Utilaje pentru Constructii din Romania – la Construct Expo. Dupa doi ani de absenta, au simtit nevoia promovarii si prezentarii catre public a noilor realizari in domeniu.

In ceea ce priveste prezenta peste hotare, ROMEXPO este puternic reprezentata de catre agentii externi, care fac lobby permanent pentru targurile si expozitiile organizate de noi. In plus, calitatea evenimentelor ROMEXPO este recunoscuta la nivel international de institutii lider in domeniu, precum: CEFA, CENTREX si UFI.

C.E.: Ce posibilitati de expunere si facilitati puteti oferi potentialilor soli­citanti pentru a participa la Construct Expo?

C.T.: Centrul Expozitional ROMEXPO reprezinta singurul amplasament din Romania care functioneaza la standarde internationale. Vorbim aici de pavilioane expozitionale adaptabile oricarui tip de eveniment, logistica performanta si, cel mai important, o intreaga echipa de specialisti in organizarea de targuri si expozitii, ce ofera sprijin ori de cate ori este nevoie.

C.E.: Tinand cont de capriciile vremii, credeti ca luna martie este cea mai nimerita pentru organizarea Construct Expo?

C.T.: Bineinteles ca nu putem controla vremea, dar, din cercetarile noastre de pana acum si consultandu-ne cu alti reprezentanti din domeniu, am decis, de comun accord, ca perioada 26 – 29 martie 2015 este cea mai potrivita pentru Construct Expo. Sper ca si primavara sa fie de acord cu noi!

C.E.: Ce asteptati de la Construct Expo – editia din 2015?

C.T.: Ne dorim sa pastram ascensiunea inregistrata in 2014 si ne pro­punem sa aducem in fata expozantilor si vizitatorilor un eveniment complet, complex, cu multiple implicatii la nivel economic national si international.

Asadar, va lansez invitatia de a participa la Construct Expo 2015, in perioada 26 – 29 martie. 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 112 – martie 2015, pag. 4

 



Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2015/03/14/construct-expo-2015/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.